Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.08.2019 kl. 10.25

Digelag skal højvandssikre Juelsminde

Juelsminde er af Miljøministeriet udpeget som en af ti danske byer, hvor der er særligt behov for at reducere risikoen for oversvømmelser.

Byrådet i Hedensted Kommune igangsatte i november 2018 en proces mod dannelse af et digelag. Samtidig blev det understreget, at borgerne fra starten skulle involveres i arbejdet med den nødvendige, fremtidige højvandssikring af byen.

På europæisk initiativ har Miljøministeren udpeget ti byer i Danmark, hvor der særligt er behov for at reducere risikoen for oversvømmelser og for at imødegå konsekvenserne af oversvømmelser. Juelsminde er en af dem.

En arbejdsgruppe bestående af ni borgere blev dannet, som efter fem møder nu i enighed har udarbejdet et sæt vedtægter, der lægger op til en sammenhængende løsning for hele byen, og som bygger på et solidarisk grundlag.

– Jeg er utrolig glad og stolt over, at Juelsminde-borgerne på den her både positive og konstruktive måde har taget medansvar for højvandssikringen af byen. Styregruppen har udført et både hurtigt og grundigt forarbejde, som lover rigtig godt for det fremtidige samarbejde med kommunen omkring klimasikringen af byen, siger Liselotte Hillestrøm (S), formand i Udvalget for Fritid & Fællesskab, i en pressemeddelelse.

– Vores særlige måde at inddrage borgerne i etableringen af digelaget på har vakt stor opmærksomhed på en konference i Lissabon, hvor vores medarbejdere oplevede stor interesse fra kolleger i andre lande. Jeg ser frem til, at vi i Hedensted Kommune kan fortsætte det gode og tætte samarbejde med borgerne omkring de allerede igangværende og kommende klimatiltag, siger Liselotte Hillestrøm.

Digeprojektet i Juelsminde er blot et af flere klimatiltag i Hedensted Kommune i regi af det flerårige fælles-regionale og EU-støttede Cost2Coast Climate Challenge-projekt. EU har således været med til at finansiere processen omkring etableringen af digelaget. frov@kl.dk 

Emneord
Klima

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Digelag skal højvandssikre Juelsminde Felter med * skal udfyldes
 
Af: Henning Møller
Ahornvejs vejforening, 8240 - Risskov
Den 24.08.2019 kl. 13:37

Digelag - Vedtægter?

svar på: Digelag skal højvandssikre Juelsminde

Er laget dannet som beskrevet i Kystbeskyttelsesloven?
Hvem er de 9 andre byer?

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger