14.08.2019 kl. 11.12

Høj kvalitet på Lollands botilbud og rusmiddelcenter

Lolland Kommunes tilbud holder generelt en høj standard, og opgaven udføres med stor kvalitet hele vejen rundt. Det er Socialtilsyn Østs konklusion efter deres tilsyn på kommunens botilbud og rusmiddelcenter i 2018.

Lolland Kommune driver en række botilbud for udsatte borgere og et rusmiddelcenter for de borgere, som har behov for at komme ud af deres misbrug. For at sikre at kvaliteten lever op til de politiske og lovgivningsmæssige forventninger, har man på landsplan oprettet en række såkaldte socialtilsyn.

For Lolland Kommune er det Socialtilsyn Øst, som har opgaven med at gennemføre tilsynet, og her er det i deres seneste rapport vurderingen, at kommunens tilbud generelt har en høj standard, og at kommunen udfører opgaven med stor kvalitet hele vejen rundt.

Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave (S) glæder sig over tilsynets konklusioner.

– Som kommune skal vi dømmes på, hvordan vi holder hånden under de borgere, som har allermest brug for støtte fra fællesskabet. Misbrugere, og borgere som på andre måder er udsatte, har vi et særligt ansvar overfor, siger hun i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Aarhus har aftale på plads, som sikrer kontanter til udsatte

Eksempelvis står der om Rusmiddelcentret, at ”tilbuddet i høj grad støtter borgerne i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til uddannelse og beskæftigelse”.

For botilbuddet Krogsbølle, der som målgruppe har psykisk udviklingshæmmede og demente, gælder at ”tilbuddet i høj grad arbejder målrettet med borgerne med udgangspunkt i pædagogiske metoder og resultater, der er velegnede for målgruppen i de to afdelinger."

Syv kriterier

Tilsynet vurderer kvaliteten på syv forskellige områder, som spænder lige fra sundhed og trivsel på stedet til personalets kompetencer og tilbuddets fysiske rammer. Udover en vurdering af praksis giver Socialtilsynet også anbefalinger til forbedringer.

Formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Tom Larsen (V) forklarer, at det blandt andet gælder i forhold til udarbejdelse af egne retningslinjer for magtanvendelse på de enkelte botilbud, ved siden af de fælles retningslinjer for både social- og ældreområdet, som kommunen allerede i dag bruger.

LÆS OGSÅ Kommuner vil suspendere 225-timersregel: Ministerium siger nej

– Vi har i Lolland Kommune stor opmærksomhed på reglerne for magtanvendelse. Af samme grund har vi i 2018 også holdt tre temamøder med undervisning i reglerne om magtanvendelse for personalet – og på samme måde vil vi selvfølgelig også følge op på Socialtilsynets anbefaling, siger Tom Larsen. frov@kl.dk 

Emneord
Socialt udsatte

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Høj kvalitet på Lollands botilbud og rusmiddelcenter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger