Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.08.2019 kl. 12.15

Reklamevideoer skal få turister til småøer

Nye reklamevideoer fra Mandø, Fejø, Aarø, Orø, Anholt og Fur skal få flere turister til at tage på besøge øerne.
tekst Frederik Overby Vinding

Turisterne strømmer til de danske øer, men potentialet er endnu større, mener Landdistrikternes Fællesråd, som nu lancerer reklamevideoer fra de seks danske småøer Mandø, Fejø, Aarø, Orø, Anholt og Fur.

Videoerne er en del af et projekt, støttet af Nordea-fonden og Erhvervstyrelsen. 

– De seks småøer, der alle er en del af Ø-passet, har hver sin charme, natur, befolkning og palette af attraktioner. Øerne har samtidig potentiale for mere turisme. Derfor håber jeg, at reklamevideoerne bidrager til øget synlighed, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

Ø-passet er en lille guide, der ligner det rødbedefarvede danske pas. I passet er der information om de mange danske øer.

LÆS OGSÅ Borgmester: Udrejsecenter på Langeland er noget bras

Også hos Sammenslutningen af Danske Småøer, som er interesseorganisation for de 27 danske, beboede småøer, glæder formand Dorthe Winther sig over, at Ø-passet videreudvikles som markedsføringsplatform for ø-aktiviteter. 

– Ø-passet gør opmærksom på at Danmark er et ø-rige, og at der altid er en ny ø at besøge, siger Dorthe Winther.

Større udviklingsprojekt for ø-turisme 

Reklamevideoerne er en del af projektet "Ø-passet som platform for formidling af ø-aktiviteter", som med 1,5 millioner kroner i ryggen fra Nordea-fondens kystpulje og Erhvervsministeriets landdistriktspulje skal styrke brandingen af de 38 danske øer, der er en del af Ø-passet.

LÆS OGSÅ 15 kommuner og fondsmillioner skal løfte Hærvejen til international særklasse

Midlerne bliver blandt andet brugt til at understøtte "infrastrukturen på øerne" med et digitalt Ø-pas om natur- og kulturfortællinger og et fællesskab af gæster og lokale værter, så flere får kendskab til øernes seværdigheder og muligheder.

Videoerne vil ligge på oepas.dk, der fungerer som turistguide til de danske øer.

Hos Dansk Kyst- og Naturturisme glæder man sig over Ø-passets videreudvikling. 

– Vi kan se, at øernes popularitet er steget de senere år. Her har Ø-passet været en fin guide til det danske ørige fyldt med inspiration og fakta om de danske øer, og en videreudvikling af Ø-passet vil med fordel kunne motivere til udvikling af flere unikke kvalitetsoplevelser på de danske øer, siger Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst og Naturturisme i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Med projektet håber Landdistrikternes Fællesråd på at styrke Ø-passets digitale formidlingsplatform og fællesskabet mellem Ø-passets brugere og lokale entreprenører for dermed at understøtte virksomhedernes arbejde med at udvikle og levere turismeaktiviteter på øerne. frov@kl.dk 

Emneord
Turisme

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Reklamevideoer skal få turister til småøer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger