Det går godt med den grønne energi i Ringkøbing-Skjern Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Det går godt med den grønne energi i Ringkøbing-Skjern Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
09.08.2019 kl. 09.30

Sydkorea henter grøn inspiration i Ringkøbing-Skjern

En sydkoreansk delegation har besøgt Danmark for at se på vedvarende energiløsninger lagde vejen forbi Ringkøbing-Skjern Kommune til en snak om vindmøller.
tekst Tom Ekeroth

Besøgscenteret Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing lagde  hus til, da en delegation af politikere, embedsmænd og forskere fra den sydkoreanske kommune Gunsan i morgen torsdag gæstede  Ringkøbing-Skjern Kommune for at høre om erfaringerne med vindenergi i den grønne omstilling.

I Nørhede-Hjortmose opstillede private investorer i 2015 vindmøller og solceller, der med et totaludbytte på hhv 72 MW og 15,2 MW bidrager pænt til kommunens vision om at være 100 procent selvforsynende med bæredygtig energi i 2020.

 –Det er en vision, som vi i byrådet gav hinanden håndslag på allerede i 2008. Og som vi har arbejdet målrettet på at indfri.  Vi opnår ikke helt 100 procents selvforsyning af vedvarende energi allerede i 2020, men jeg er stolt over, at vi i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt de absolut førende danske kommuner, når det gælder den grønne omstilling,, siger borgmester Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

Besøget fra Gunsan i Sydkorea er kom i stand i et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og det statsligt-private partnerskab State of Green. Om baggrunden for den politiske beslutning, der førte til Energi2020-visionen i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Hans Østergaard:

LÆS OGSÅ Tilsynet bremser Hørsholms grønne planer

- Med en vejrudsigt, der ofte lyder på blæst og som hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder inden for vindmølleproduktion og -teknologi, har vi rigtig meget at byde på i Ringkøbing-Skjern Kommune - også når det gælder vedvarende energi fra solceller og fra biogasanlæg. tek@kl.dk 

Læs mere om State of Green her:

https://stateofgreen.com/en/about-state-of-green/

Emneord
Klima, Miljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sydkorea henter grøn inspiration i Ringkøbing-Skjern Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger