Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.08.2019 kl. 10.00

Danskerne positive over for telemedicin

Telemedicin og andre teknologiske løsninger inden for sundhed gør i disse år deres indtog i det danske sundhedsvæsen. Og danskerne er positive over for de nye teknologiske muligheder som telekit, videokonsultationer med sundhedspersonale og selv-monitorering. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.000 danskere, som YouGov har foretaget for Atea.
tekst Tom Ekeroth

På spørgsmålet om   telemedicin vil være med til at øge kvaliteten af det danske sundhedsvæsen, svarer 41 procent, at de er helt eller delvist enige. Kun 12 procent er helt eller delvist uenige, mens relativt mange er uafklarede.

De ældre er klar på hjemmebehandling

Det er særligt til behandling og kontrol af kroniske sygdomme som KOL og diabetes, at telemedicin i hjemmet vinder indpas. Ifølge undersøgelsen foretrækker hele 59 pct. hjemmebehandling med telemedicin, mens kun 23 pct.  ville vælge at skulle forbi hospitalet. Ganske overraskende foretrækker flere ældre end yngre hjemmebehandling.

–Grundlæggende er danskerne positivt indstillet overfor telemedicinsk behandling. Teknologiske løsninger er i mine øjne et af de oplagte værktøjer til at løse den demografiske udvikling, vi står over for, som lægger et stigende pres på både personale og hospitalspladser i de kommende år, siger Morten Bo Jørgensen, direktør for offentlige kunder i Atea.

Atea har i mange år leveret it-løsninger til det danske sundhedsvæsen, der spænder bredt fra it-fundamentet såsom netværk, sikkerhed og drift, til de mere borgernære løsninger, der på den ene side forbedrer patientoplevelsen på hospitalerne og på den anden side rykker dele af behandlingen hjem til borgerne. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Feriekommuner uenige om sommerhusgæster
Emneord
Sundhed, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Danskerne positive over for telemedicin Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger