Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.08.2019 kl. 10.15

DF vil bremse større skoledistrikter med lovfinte

Kerteminde Kommunes forvaltning skal nu granske, om paragraf i folkeskoleloven hindrer sammenlægninger.
tekst Mads Brandsen

Om under en uge skal børne- og skoleudvalget i Kerteminde afgøre, om kommunens skoler skal lægges sammen i større distrikter.

Men nu forsøger Dansk Folkepartis byrådsmedlem Terje Pedersen at stikke en kæp i hjulet. Han har fundet en paragraf i folkeskoleloven, der måske gør sammenlægningen ulovlig.

Det skriver Fyens Stiftstidende onsdag.

- Der står i lovteksten, at når man har skoler over 300 elever, så kan man ikke lægge ledelse og skoledistrikter sammen. Alle skoler skal have deres eget skoledistrikt, forklarer Terje Pedersen til avisen.

LÆS OGSÅ København vil skynde sig at betale regninger

Han peger på, at to af de berørte skoler - Hindsholmskolen og Nymarksskolen – har henholdsvis 310 og 336 elever. 

Kerteminde Byråd har allerede besluttet, at der skal spares to millioner kroner på skolerne i 2020 og fem millioner kroner i 2021. I den forbindelse blev der udarbejdet et sparekatalog, og her nævnes sammenlægningerne af skoledistrikterne som en mulig besparelse.

Nu har Terje Pedersen bedt forvaltningen undersøge, om det er lovligt. Svarer forvaltningen, at det er lovligt, vil han bede undervisningsministeren om at bekræfte det, siger han til Fyens Stiftstidende. mdbr@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dansk Folkeparti forsøger at bremse større skoledistrikter med lovfinte Felter med * skal udfyldes
 
Af: Anders Aaes-Jørgensen
Den 26.10.2019 kl. 02:32

Er sammenlægning af skoler med flere end 300 elever ulovlig?

svar på: Dansk Folkeparti forsøger at bremse større skoledistrikter med lovfinte

Hvad er der sket i sagen de forgangne to måneder? Tog kommunen/kommunalbestyrelsen selv skolesammenlægningen af bordet, eller blev det efterprøvet hos Undervisningsministeriet om sammenlægning af skoler med flere end 300 elever er lovlig?
Mange tak,
Anders - bekymret forældre i Rudersdal kommune hvor der tages beslutning om sammenlægning af 8 skole til 4 i næste uge.... :(

Af: Jørn Unnerup
Den 07.08.2019 kl. 12:39

Et alternativ

svar på: Dansk Folkeparti forsøger at bremse større skoledistrikter med lovfinte

En anden måde at gøre det på er at nedlægge begge de omhandlede skoler og så oprette een ny skole - evt. omfattende flere skolesteder. Der står intet i loven om, hvordan man opretter folkeskoler, kun om hvordan man nedlægger.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger