Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.08.2019 kl. 10.00

Opstramning af rygeregler fortsætter

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) vil ikke trække sagen om en opstramning af de kommunale rygeregler tilbage, for samarbejdsudvalget har allerede behandlet sagen. Konservative ønsker at standse processsen.
tekst Tom Ekeroth

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) vil ikke efterkomme et fra May-Britt Andrea Andersen (K)o m at standse processen mod en hård opstramning af de kommunale rygeregler og trække sagen tilbage fra det kommunale samarbejdsudvalg Hoved-Med, hvor er sendt i høring.  Det siger  Jesper Frost Rasmussen til  JydskeVestkysten.

–En mulig opstramning af rygereglerne blev sendt i høring i Hoved-Med i begyndelsen af juni af et stort flertal i økonomiudvalget -alle minus De Konservative -fordi vi er interesserede i at høre medarbejderrepræsentanternes holdning til sagen.

Ifølge borgmesteren har Hoved-Med udtalt sig til fordel for, at kommunen arbejder hen mod en røgfri fremtid, men samtidig understreget, at det bør ske gennem en tillidsbaseret ændring af kulturen.

–Vi skal selvfølgelig ikke indføre noget som helst, der er ulovligt, og sagen vil derfor indeholde en juridisk vurdering, når vi får den fra direktionen. Men flertallet af os er vel enige om, at vi ikke ønsker, at unge begynder at ryge, og at det derfor er uhensigtsmæssigt, hvis eksempelvis klubmedarbejdere går ud og ryger i deres selvbetalte pauser sammen med de unge, de agerer forbilleder for, siger borgmesteren. Til JydskeVestkysten. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ KL undersøger omfanget af sexisme i kommunalbestyrelser
Emneord
Arbejdsmiljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Opstramning af rygeregler fortsætter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger