Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
06.08.2019 kl. 09.00

Ringkøbing-Skjern inviterer tilflyttere på café

Tilflyttere i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver fremover budt velkommen på månedlige velkomstcaféer i centerbyerne. Andre interesserede er også velkomne.

Er man ny i Ringkøbing-Skjern Kommune, så skal man have en ordentlig velkomst og en hjælpende hånd til at finde sig til rette i lokalsamfundet. Det er tanken bag endnu et velkomsttilbud fra kommunens bosætnings- og marketingsekretariat, der i samarbejde med lokale tilflytterguider og velkomstambassadører fra de fem største byer i kommunen nu inviterer til månedlige tilflyttercaféer i Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Tarm og Hvide Sande.

–Det er jo en grundlæggende værdi i den vestjyske opdragelse, at vi tager godt imod gæster. Det gælder også for folk, der kommer hertil udefra for at bosætte sig i kommunen, siger Søren Elbæk (S), viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han peger på, at der i forvejen eksisterer velkomstarrangementer i kommunalt regi, hvor alle nye tilflyttere, der vel at mærke har husket at tilmelde sig folkeregisteret med deres nye adresse, modtager et velkomstbrev og en velkomstpakke - og bliver inviteret til et arrangement som f.eks. en håndboldkamp i Skjern Bank Arena med forudgående fællesspisning og borgmestervelkomst.

Alligevel kan det stadig være svært at navigere i den nye hverdag og finde den rigtige daginstitution, den nye fodboldklub, det faglige netværk og måske ikke mindst det sociale fællesskab:

LÆS OGSÅ Vejle tager udsættelse af Tour de France i stiv arm
FOR ABONNENTER

–Når vi gør lidt ud af at tage godt imod tilflyttere, er det selvfølgelig for, at de skal føle sig velkomne og få lettere ved at finde sig til rette. Men det er også af selviske grunde: Hvis folk bliver glade for at bo her, er der en større chance for, at de bliver i kommunen - og at de tiltrækker flere tilflyttere fra deres gamle netværk med over kommunegrænsen, forklarer Søren Elbæk og tilføjer:

Lokalt kendskab

De nye velkomstcaféer  begynder i august i august og vil supplere de eksisterende velkomstarrangementer for tilflyttere. Café-arrangementerne bliver uformelle månedlige møder i alle fem centerbyer, hvor kommunens tilflytterguider i de fem byer i samarbejde med de frivillige velkomstambassadører inviterer alle interesserede indenfor. Caféerne kører i første omgang som et forsøg frem til nytår, hvor de vil blive evalueret med henblik på at vurdere interessen for, at de skal forsætte.

Fokus er på at informere om, hvad der sker af stort og småt i lokalsamfundet samt at hjælpe med praktiske spørgsmål.

–Herudover byder tilflyttercaféerne på en kop kaffe og giver nye tilflyttere en mulighed for at finde hinanden, siger Karina Skovsgaard Nielsen. Hun er tilflytterguide i Tarm, og sammen med tilflytterguide Mette Christensen fra Skjern oplevede hun, at mange af de tilflyttere, der var med til håndboldkamp i marts måned efterfølgende faldt i snak over en kop kaffe:

LÆS OGSÅ Borgmestre bifalder TdF-udskydelse: Lidt frustration i Sønderborg
FOR ABONNENTER

–Det fik os til at tænke på, at mange måske kunne have glæde af at udveksle telefonnumre og mødes igen. Men det kan godt være lidt svært at bede om et telefonnummer den første gang man mødes, så kan man bedre sige "Ses vi til tilflyttercafé i næste måned?" og så med tiden lære hinanden godt nok at kende til, at man har lyst til at udveksle telefonnumre, fortæller Karina Skovsgaard Nielsen. tek@kl.dk 

Emneord
Kultur, Bosætning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ringkøbing-Skjern inviterer tilflyttere på café Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger