Foto: Helsingør Kommune
Foto: Helsingør Kommune
06.08.2019 kl. 09.30

Benedikte Kiær: Regeringen er arrogant

Helsingørs borgmester kritiserer, at regeringen ikke har sat turbo på arbejde med økonomisk aftale med kommunerne i stedet for at holde sommerferie.
tekst Tom Ekeroth

Byrådet i Helsingør havde regnet med at lukke budgettet på et møde i begyndelsen af oktober, men sådan bliver det ikke. Økonomiforhandlingerne forventes først at bliver færdige i begyndelsen af september:

– Vi er nødt til at lave en ny tidsplan, for som situationen er, kan det jo slet ikke lade gøre. Og det er ret vildt, at vi ude i kommunerne sidder her på det her tidspunkt og ikke aner, hvordan økonomien er næste år og de kommende år, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) til Helsingør Dagblad.

Hun mener, at regeringen har opført sig arrogant:

– Regeringen valgte jo at gå på sommerferie i stedet for at få det her på plads. Det er en bombe under vores planlægning, og det sætter kommunerne under stort pres, siger borgmesteren

LÆS OGSÅ Økonomiaftale på plads: Kommunerne får løft på 1,5 milliarder til service og 21,6 til anlæg

Det er lidt arrogant, siger Benedikte Kiær.

Kun lidt ekstra tid

Allerede den 19. august - altså om et par uger - skulle byrådets økonomiudvalg have gennemført førstebehandlingen af 2020-budgettet.

Ugen efter skulle Helsingør Byråd have gjort det samme.

Ingen af møderne er relevante lige nu.

LÆS OGSÅ KL-formand: Stadig vanskelige forhandlinger forude

– Vi har fået en melding fra social-og indenrigsminister Astrid Krag om, at det først er i sidste halvdel af august, at forhandlingerne går i gang mellem KL og regeringen.  Regeringen har givet kommunerne en frist til den 5. november med at få budgettet på plads, så regeringen giver altså sig selv masser af tid, mens kommunerne kun får nogle få ekstra uger, siger borgmesteren. tek@kl.dk 

Emneord
Budget, Aftalesystem

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Benedikte Kiær: Regeringen er arrogant Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger