Ole Wej Petersen: Vi har altid kunne være uenige uden at skulle fyre hinanden   Foto: Ærø Kommune
Ole Wej Petersen: Vi har altid kunne være uenige uden at skulle fyre hinanden Foto: Ærø Kommune
05.08.2019 kl. 10.00

Vil have borgmester til at trække sig

Et medlem af Socialdemokratiet på Ærø har opfordret hovedbestyrelsen til at bede borgmester Ole Wej Petersen om at trække sig.
tekst Tom Ekeroth

Der er interne stridigheder i Socialdemokratiet på Ærø.  Bjarne Mahler Schou, lokalt medlem af Socialdemokratiet har ifølge Fyns Amts Avis skrevet en mail til partisekretær Jan Juul Christensen.

I mailen, som er kommet Fyns Amts Avis i hænde, skriver han blandt andet:

"Jeg er blot et almindeligt medlem af socialdemokratiet på Ærø. Når jeg henvender mig til dig er det med en appel om at hovedbestyrelsen går ind og blander sig i de mærkværdigheder som foregår i Socialdemokratiet på Ærø."

Han opfordrer hovedbestyrelsen til at sende observatører til den ekstraordinære generalforsamling den 8. august, hvor medlemmerne skal tage stilling til, om et bestyrelsesesmedlem i den lokale partiforening skal udelukkes.

LÆS OGSÅ DF helt ude af Næstved

Han skriver også:

 "Det andet ønske er lidt mere kontroversielt. Jeg vil gerne opfordre til at hovedbestyrelsen beder borgmester Ole Wej om at trække sig som borgmester. Ole Wejs virke skader både Socialdemokratiet og Ærø. Efter et godt seneste kommunalvalg hvor Socialdemokratiet opnåede at få 4 mandater i byrådet, er det lykkedes Ole Wej at halvere byrådsgruppen".

Modstand mod naturprojekt

Bjarne Mahler Schou, der er arkitekt af uddannelse, er sekretær i foreningen Ærøs Naturforening, som står bag et forslag om udvikling i Gråsten Nor, som blandt andet skulle give mere natur-og mødeturisme.

En del af forslaget indebar en udvidelse af flyvepladsen, og den del har mødt politisk modstand, blandt andet fra borgmesteren. Bjarne Mahler Schou siger til Fyns Amts Avis, at konflikten også handler om projektet.

LÆS OGSÅ Endnu en udskiftning hos Alternativet på Bornholm: Afløser er blevet socialdemokrat

Borgmester Ole Wej Petersen siger til Fyns Amts Avis, at det er " grænseoverskridende", at et medlem af partiet går til hovedbestyrelsen med en opfordring til at bede ham gå af og, at han egentlig ikke ønsker "at gå i dialog på sådan et plan".

Han vil dog alligevel gerne kommentere beskyldningerne om, hans ledelsesstil skulle være årsag til problemerne i partiet. Han mener, Bjarne Mahler Schou blander tingene sammen, for han er ganske vist øverste leder af kommunen og kommunalbestyrelsen, men det er kommunalbestyrelsen, han står til ansvar for, siger han.

Han er ikke leder af partiet, slår han fast:

– Partiet bliver ledet af en bestyrelse, som bliver valgt på årets generalforsamling, hvor der bliver valgt en formand, så jeg leder ikke partiet.

LÆS OGSÅ Stemmeslugeren siger farvel
FOR ABONNENTER

Borgmester Ole Wej siger også til avisen:

– Vi har altid haft uenighed i partiet, uden at man skal til at fyre hinanden på grund af politisk uenighed. Så jeg synes egentlig det, Bjarne gør, er det, han beskylder mig for: at udelukke folk, fordi de er politik uenige. Det er sådan set det, han gør. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil have borgmester til at trække sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger