Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.08.2019 kl. 10.30

Spareforslag: Vask de ældre med servietter

Som del af et sparekatalog foreslår administrationen i Hørsholm Kommune, at man fremover udfaser brugen af skumvaskeklude, vand og sæbe på byens plejehjem for i stedet at vaske de ældre med engangsvaskeservietter. Forslaget møder allerede kritik.
tekst Tom Ekeroth

Som oplæg til de kommende  budgetforhandlinger, hvor kommunalbestyrelsen i Hørsholm i slutningen af august skal finde et tocifret millionbeløb, foreslår administrationen som del af et større sparekatalog, at man fremover udfaser brugen af vand, sæbe og skumvaskeklude til fordel for engangsvaskeservietter på byens plejehjem.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I praksis betyder forslaget, hvis det bliver vedtaget, at en stor del af den daglige hygiejne på byens fire plejehjem vil blive varetaget med engangsvaskeservietter.

Af forslaget fremgår det, at »der indkøbes engangsvaskeservietter, der benyttes ved personlig hygiejne på de fire plejecentre. Vaskeservietter, er en velfærdsteknologisk metode til at opretholde god personlig hygiejne uden brug af traditionel skumvaskeklud, sæbe, vand og håndklæde. En vaskeserviet er en engangsserviet med rengørende hudplejemiddel, som kan anvendes ved alle opgaver indenfor personlig pleje«.

LÆS OGSÅ Odense dropper julefrokosten for 4.500 ansatte

Ved at gennemføre forslaget kan Hørsholm Kommune  spare op mod to mio. kr. over de kommende fire år.

Ældre Sagen er stærkt kritisk overfor forslaget, men ifølge forrmanden  for Social-  og Seniorudvalget i Hørsholm  Kommune, Thorkild Gruelund (UP), må forslaget om brug af engangsvaskeservietter på byens plejehjem ses som en velfærdsteknologisk udvikling, der kan komme borgerne til gode.

Han vil ikke kommentere, hvordan behandlingen af de forskellige spareforslag  kommer til at forløbe, når  kommunalbestyrelsen  går til  budgetforhandlinger  senere i denne måned, men fortæller alligevel, at han selv har personlige erfaringer med de omtalte servietter.

–Jeg har et barnebarn, og når han bliver skiftet, så bruger vi gerne sådan en vaskeserviet. Den er meget hygiejnisk, siger Thorkild Gruelund, der har fået bekræftet, at der er tale om den samme slags vaskeserviet. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Frederikssund indfører også minimumsnormeringer
Emneord
Budget, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Spareforslag: Vask de ældre med servietter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger