Philip Tietje - frikendt endnu engang foto: Rune Højer
Philip Tietje - frikendt endnu engang foto: Rune Højer
02.08.2019 kl. 09.00

Politiker frikendt for falsk facebookprofil

Det var ikke medlem af Aabenraa Byråd og folketingskandidat Philip Tietje (V), der stod bag en falsk Facebook-profil, som tidligere løsgænger i Aabenraa Byråd Kaare Solhøj Dahle følte sig chikaneret af. Afgørelse i civilt søgsmål frikender Tietje.
tekst Tom Ekeroth

Retten i Sønderborg har frikendt Philip Tietje  (V) i en civil retssag stod over for et krav om, at han skulle anerkende, at han stod bag en falsk Facebook-profil ved navn "Jeppe Laursen". Sagen var blevet bragt i retten af Tietjes tidligere byrådskollega, løsgænger Kaare Solhøj Dahle, der følte sig chikaneret af, at Laursen-profilen blandt andet havde sammenlignet ham med terroristen Anders Breivik og skrevet, at "han er sikkert både ond ved børn som dyr".

Det civile søgsmål var en udløber af en sag, hvor Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde allerede tilbage i 2017 lukkede efterforskningen i sagen, da en yngre mand tilstod, at det var ham, der havde misbrugt sin adgang til Tietje-familiens emails og oprettet profilen. Kaare Solhøj Dahle var dog ikke overbevist om, at Philip Tietje var uskyldig og anlagde derfor et civilt søgsmål. Som nu er endt i endnu en frifindelse af byrådspolitikeren.

Kaare Solhøj Dahle er dømt til at betale Philip Tietje 36.629,98 kroner, men det rækker langt fra til at dække det, sagen kommer til at koste. Så Philip Tietje overvejer at anke:

–Jeg har ganske vist en retshjælpsforsikring, men der er en selvrisiko, og rent principielt mener jeg ikke, det er rimeligt, at jeg først har været uberettiget anklaget i to og et halvt år og så bagefter får et økonomisk tab på det, siger  Philip Tietje til JydskeVestkysten. Han menere, at det er en grotsk sag, de burde have været afvist:

LÆS OGSÅ Strammere regler for lokalpolitikeres løn under orlov på vej

–Men når den nu ikke blev det, så er det her jo næsten bedre: At få en frifindelse sort på hvidt. Nu må vi sige, at det er fuldstændigt godtgjort, at jeg ikke havde noget med det at gøre, siger Philip Tietje

Kaare Solhøj Dahle blev oprindelig valgt ind for Dansk Folkeparti. Han blev siden løsgænger og blev ikke valgt ind i 2017.  hans advokat er ikke tilfreds med udfaldet:

–Det er den tyndeste kop te, jeg nogensinde har set. Min anbefaling til Kaare er helt klart, at den dom skal ankes, siger Karoly Németh til JydskeVestkysten. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politiker frikendt for falsk facebookprofil Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger