Evan Lynnerup foto: Roskilde Kommune
Evan Lynnerup foto: Roskilde Kommune
02.08.2019 kl. 10.30

Lad os drøfte regionernes opgaver

Tidligere borgmester mener, at tiden er inde til at kigge på hvilke opgaver regionerne kan løse.
tekst Tom Ekeroth

 "Resultatet af folketingsvalget blev, at der nu er et stort flertal for at bevare regionerne.  Det glæder mig til trods for mit ståsted! Med den konstatering bør vi nu have en grundig drøftelse af, hvilke opgaver der med fordel kan tildeles regionerne".  Sådan skriver Evan Lynnerup (V) medlem af Roskilde Byråd,  Regionsråd Sjælland og tidligere borgmester i Gundsø i Sjællandske.

Den tidligere borgmester mener, at  kommunalreformen hidtil  kun gjort det muligt at plukke opgaver fra  regionerne  til staten og  kommunerne  . Den politik har bestemt ikke altid været frugtbar. Tiden er nu inde til at se fordomsfrit på, hvor opgaverne løses mest hensigtsmæssig.  Han skriver:

"I den forbindelse kunne vi passende skele til vores nabolande. Både Sverige og Tyskland har stærke regioner, som også har beføjelser til at iværksætte grænseoverskridende aktiviteter. Det gælder f. eks. samarbejdet i Greater Copenhagen, og det gælder omkring Fehmern Bælt-projektet.

Det er regionerne, disse lande sender » i byen « , når ikke det er på statsligt niveau. I Danmark er det meget forvirrende med enkelte  kommuner  -KKR m. v. Det forstår man ikke i udlandet, og det gør mange danskere vist heller ikke".

LÆS OGSÅ Venstre-spids siger stop: Vil være regionsrådsformand

Evan Lynnerup mener bl.a. , at en samling og genetablering af specialinstitutioner i regionerne vil sikre den nødvendige ekspertise:

" I dag er de gamle amtsinstitutioner opløst, og de enkelte borgere er hjemtaget af  kommunerne  . Men samtidig med hjemtagning til  kommunerne  er den ekspertise, der var opbygget, spredt som et tyndt lag ud over  kommunerne. Vi har her med mennesker at gøre, som ikke selv kan protestere. Derfor hviler der et særligt ansvar her".  tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, Regionerne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lad os drøfte regionernes opgaver Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger