Ole Bjørstorp - står fast på beslutning foto: Ishøj Kommune
Ole Bjørstorp - står fast på beslutning foto: Ishøj Kommune
02.08.2019 kl. 10.00

Ishøj har nu landets mest vidtrækkende rygeforbud

Ishøj kommune indfører røgfri arbejdstid. Og kommunen har nu formodentlig den mest vidtgående rygepolitik i Danmark.
tekst Tom Ekeroth

Det er ikke første gang, en  kommune  forbyder røg på arbejdspladsen. Men det nye forbud rækker længere i Ishøj  Kommune  end andre  kommuner  i Danmark.

Ifølge FOA betyder den nye regel nemlig, at medarbejderne i  kommunen  heller ikke må ryge i selvbetalte frokostpauser, i civilt tøj og uden for  kommunens  matrikler.

Det skriver TV 2.

Henrik Wolsing Jensen, der er tillidsrepræsentant og teknisk serviceleder på Ishøj Skole, er ikke utilfreds med selve rygeforbuddet i arbejdstiden.

LÆS OGSÅ KL undersøger omfanget af sexisme i kommunalbestyrelser

Men det er for omfattende et forbud, når det også gælder for de medarbejdere, som ikke får betalte pauser, mener han.

–Hvis  kommunen  vil have hånd i hanke med, hvad jeg gør i min frokostpause, så kan den bare betale. Jeg betaler selv min pause, og så har jeg fri. Så er det er ikke min arbejdstid, siger han til TV 2.

Henrik Wolsing Jensen er ikke selv ryger men har protesteret imod de nye regler, og han bliver bakket op af flere andre. Men Ishøjs  borgmester  Ole Bjørstorp (S)står fast ved sin beslutning:

–Vi vil jo gerne være en røgfri  kommune  , og da vi skulle beslutte hvordan, var det byrådets holdning, at der ikke skal være undtagelser.  Det var en meget klar beslutning. Ishøj  Kommune  skal være røgfri, og det gælder hele arbejdsdagen, fra man kommer om morgenen, til man går hjem om eftermiddagen,  siger han til TV 2.

LÆS OGSÅ Fælles front mod rebelsk byrådsmedlem

Foruden Ishøj indførte  kommunerne  Nordfyn, Mariagerfjord og Viborg også røgfri arbejdstid gældende fra 1. august. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ishøj har nu landets mest vidtrækkende rygeforbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger