Odense Kommune
Odense Kommune
02.08.2019 kl. 10.25

Christoffer Lilleholt vil være Venstres leder i Odense

Partiets 23-årige politiske ordfører går efter at erstatte Jane Jegind som spidskandidat ved valget i 2021.
tekst Mads Brandsen

Han har været nævnt som den oplagte arvtager flere gange, og nu siger han det så åbent selv:

Christoffer Lilleholt stiller op som spidskandidat for Venstre i Odense.

Det siger den 23-årige cand.scient.pol. i et interview med Fyens Stiftstidende.

- Jeg har overvejet det meget kraftigt og vendt det med mine nærmeste. For det er et job med meget arbejde og meget ansvar, og man skal give afkald på mange ting. Men jeg vil virkelig politik, og jeg vil virkelig Odense, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ Strammere regler for lokalpolitikeres løn under orlov på vej

Meldingen kommer i kølvandet på, at partiets mangeårige leder i Odense, by- og kulturrådmand Jane Jegind, forleden meddelte, at hun ikke genopstiller ved næste valg.

Christoffer Lilleholt nyder allerede opbakning fra mindst fire af Venstres seks byrådsmedlemmer.

Mark Grossmann ønsker ikke at forholde sig til partifællens kandidatur, og Jane Jegind afstår fra at udtale sig om, hvem hun foretrækker som sin afløser.

Efter planen skal Venstre i Odense først udpege partiets nye spidskandidat engang til foråret, men fra en af byens i alt seks vælgerforeninger er der nu et ønske om at fremrykke processen.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem arbejder fra Tyrkiet på tredje måned: DF vil kræve stedfortræder indkaldt

- Spørgsmålet er, om afklaringen skal vente til april eller maj næste år. Det kan være klogt at gøre klar til, at Jane Jegind kan få et arbejde og måske stoppe før valget, siger Peter Jarlsten Holck, der er formand for Venstre i Odense City, til Fyens Stiftstidende.

Christoffer Lilleholt er opstillet til byrådet af netop Venstre i Odense City, og derfor får han også allerede nu opbakning herfra.

Formændene for de øvrige fem vælgerforeninger har ikke gjort deres stilling op.

Venstre blev ved sidste kommunalvalg det klart største borgerlige parti i Odense, men der venter partiets nye spidskandidat noget af en opgave. I denne periode har borgerlige partier nemlig blot 11 af de 29 sæder i byrådssalen. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Partihop: LA findes ikke mere på Københavns Rådhus

Blå bog

Christoffer Lilleholt er født 18. oktober 1995 og er søn af tidligere byrådsmedlem og tidligere klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Han er cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet og arbejder som konsulent hos Tekniq – Arbejdsgiverne, hvor han også tidligere havde studiejob.

Lilleholt trådte sine politiske barnesko i Venstres Ungdom, hvor han 2015-2016 var næstformand for landsorganisationen. I 2013 blev han valgt til byrådet første gang – og fik ved sidste valg fjerde flest personlige stemmer – 2.359.

Han er i dag politisk ordfører for Venstre i Odense Byråd og medlem af beskæftigelses- og socialudvalget. Derudover er han næstformand for Fjernvarme Fyn.

Emneord
Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Christoffer Lilleholt vil være Venstres leder i Odense Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger