Brian Dybro: Vigtigt at vi bliver ved med at give de samme indsatser foto: Odense Kommune
Brian Dybro: Vigtigt at vi bliver ved med at give de samme indsatser foto: Odense Kommune
01.08.2019 kl. 09.00

Stigende ledighed i Odense

Den store fynske kommune ligger i forvejen højt i ledighedsprocent.
tekst Tom Ekeroth

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i juni 2019 er 4.639 fuldtidspersoner. Det svarer til 4,9 pct.  af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledigheden i Odense er steget fra maj til juni 2019.

For hele landet er ledighedsprocenten ligeledes steget fra maj til juni 2019. I hele landet er ledighedsprocenten i juni 2019 på 3,8 pct.

–Det er rigtig ærgerligt, at ledigheden er steget, men vi kan se, at det også er en tendens på landsplan. Det er lige nu rigtig vigtigt, at vi bliver ved med at give de ledige de indsatser, som vi ved virker, så vi hurtigst muligt kan få vendt den stigende ledighed i Odense. Vi ved også, at vi har mange dimittender her i sommerperioden, som bliver ledige inden deres første job. Dimittenderne skal hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Jo hurtigere vi kan vende situationen jo bedre for Odense, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF).

Odense har landets 6. højeste ledighedsprocent. I maj 2019 havde Odense ligeledes landets 6. højeste ledighedsprocent. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Aftale giver mulighed for at sende offentligt ansatte på ferie
Emneord
Beskæftigelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stigende ledighed i Odense Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger