Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.08.2019 kl. 08.30

Mariagerfjord Kommune bliver røgfri

1. august 2019 træder en ny rygepolitik i kraft, der betyder, at ansatte ikke må ryge i arbejdstiden. Besøgende og personale må derfor heller ikke ryge i de kommunale bygninger og udensomsarealer.
tekst Tom Ekeroth

Byrådet ønsker med rygepolitikken at fremme sundheden blandt ansatte og borgere, herunder medvirke til sunde og attraktive arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø.

 Flemming Bækby Nielsen, der er chef for Center for Byråd, Personale og Strategi, glæder sig over det samarbejde, der har været i MED-organisationen i forhold til at udarbejde rygepolitikken og den fælles vejledning, der er lavet til både ledere og medarbejdere:

–Der har været en god og konstruktivt proces mellem ledere og medarbejdere omkring udarbejdelsen af den nye rygepolitik, som Byrådet har godkendt. Det glæder mig også, at medarbejderrepræsentanterne i MED-udvalgene har bidraget til at formulere en vejledning, så vi sammen kan udmønte den politiske beslutning om røgfri arbejdstid, siger Flemming Bækby Nielsen.

I forbindelse med indførelsen af røgfri arbejdstid stiller kommunen en en række tilbud til rådighed for ansatte, der ønsker hjælp til at stoppe med at ryge. Det drejer sig blandt andet om rygestopkurser, tilskud til rygestop-medicin og rådgivning af rygestopvejledere. Fokus lægges her på, hvordan den enkelte bedst kan blive støttet i et rygestop.

LÆS OGSÅ Hver anden kommune har røgfri arbejdstid

 Implementeringen af rygepolitikken håndteres i organisationen gennem tæt dialog og fælles opmærksomhed på eventuelle udfordringer hos både ledere og medarbejdere. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mariagerfjord Kommune bliver røgfri Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger