Tomas Breddam og Joy Mogensen foto: Roskilde Kommune
Tomas Breddam og Joy Mogensen foto: Roskilde Kommune
29.04.2019 kl. 08.30

Roskildes borgmester gravid

Joy Mogensen går på barsel efter 2. behandling af budgettet. Tomas Breddam overtager borgmesterposten som barselsvikar.
tekst Tom Ekeroth

Borgmester Joy Mogensen (S) er gravid og glæder sig til at blive mor i oktober 2019. Den socialdemokratiske gruppe i Roskilde byråd har aftalt at indsætte en barselsvikar, når borgmesteren går på barsel, hvilket sker senest efter 2. behandling af budgettet for 2020 den 9. oktober 2019. De skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe er enige om, at Tomas Breddam (S) til den tid indsættes som barselsvikar for borgmesteren og fungerer, indtil Joy Mogensen vender tilbage, hvilket efter planen sker senest til sommeren 2020. Tomas Breddam er HR-Partner ved  Aarhus Universitet, Campus Risø.

Anonym donor

I et opslag på Facebook skriver borgmesteren:

"Jeg er blevet gravid med en anonym donor og har oplevet et på alle måder utroligt empatisk fertilitetsforløb (trods drøje dage og tusind tårer) på Odense Universitetshospital".

LÆS OGSÅ Bundsgaard: Vi begynder ikke helt fra nul

38-årige Joy Mogensen har ikke en kæreste, og hun kan derfor se frem til at blive alenemor.

Den kommende barlselsvikar blev valgt ind i byrådet første gang i 2013, han er i denne periode formand for Plan- og Teknikudvalget. Han præsenterer sig sådan:

"Gift med Dorte Wenøe Breddam, der er projektleder i Miljøstyrelsen. Har 3 fantastiske børn på 14, 16 og 19 år. Frida på 19 år går i 3 g på Roskilde Gymnasium. Jeppe på 16 år som snart har været et år i Chile på udveksling med Rotary. Esben på 14 år der går i 8. klasse på Trekronerskolen og bl.a. spiller fodbold i HVB.

Vi har boet i bofælleskabet TrekronerBo, som vi var med til at starte i 2002. Før det boede vi i et lille kollektiv på en gård syd for Svogerslev. Mens vi læste på RUC boede vi i lejlighed i København.

LÆS OGSÅ Adelskov trækker sig fra alle KL-poster

Jeg er født og opvokset i Karlslunde i Greve Kommune og min far har gennem min opvækst været aktiv kommunalpolitiker for Socialdemokratiet, herunder en periode som formand for Socialudvalget. Så kommunalpolitik er mere eller mindre kommet ind med ”modermælken".

I KL's bestyrelse er Odsherreds borgmester Thomas Adelskov suppleant for Joy Mogensen. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Roskildes borgmester gravid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger