Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
29.04.2019 kl. 09.30

Hver fjerde ansat i Aarhus Kommune udsat for trusler

Den første trivselsmåling, som er foretaget blandt alle Aarhus Kommunes ansatte, viser, at 25 procent har oplevet trusler, mens 13 procent har været udsat for vold i løbet af 12 måneder.
tekst Tom Ekeroth

– Det er meget høje tal, og de viser, at mange medarbejdere ender i spidsbelastende situationer med vold, trusler, chikane osv. Sygeplejersker har været nødt til at fjerne efternavne fra deres navneskilte, så de ikke generes, og jeg kender til socialrådgivere, som er blevet forfulgt af borgere, siger Jesper Skorstengaard, formand for Den Kommunale Fællesrepræsentation (DKF), der er en paraplyorganisationen for kommunens ansatte til JP Aarhus.

Trivselsmålingen er foretaget af Rambøll i oktober og november sidste år blandt Aarhus Kommunes medarbejdere og ledere. Der er 22.726 ansatte i kommunen , og af dem har 19.469 svaret på spørgsmål om trivsel på arbejdspladsen.

Størst i Sundhed og Omsorg

Andelen af medarbejdere, der har oplevet trusler og vold, er størst i Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) kalder andelen af medarbejdere, som har været udsat for trusler og vold for "alt, alt for høj".

LÆS OGSÅ Bornholm har fundet ny direktør i egne rækker

– Hver eneste trussel og hvert eneste tilfælde med vold mod en af vores medarbejdere er fuldstændig uacceptabel. Vi skal håndtere udfordringen bedre, end vi gør i dag. Ved at kommunen og politikere går ind i arbejdet, sender vi et klart signal om, at vi ikke accepterer den adfærd, siger han til JP Aarhus.

Jacob Bundsgaard mener, at der i samfundet er en tendens til, at man taler hårdere til hinanden, og han tror, at det kan lede til trusler og vold.  tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hver fjerde ansat i Aarhus kommune udsat for trusler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger