Erik Lauritzen: Vi tager klimaudfordringerne meget seriøst. foto: Sønderborg Kommune
Erik Lauritzen: Vi tager klimaudfordringerne meget seriøst. foto: Sønderborg Kommune
26.04.2019 kl. 09.00

Sønderborg fester for FN's verdensmål

Med storstilet festival håber Sønderborg Kommune at involvere endnu flere borgere i den bæredygtige omstilling.
tekst Rudi Holm

Sønderborg Kommune sætter med en storstilet festival i den kommende weekend fokus på bæredygtighed og den grønne omstilling. Flere end 2.400 elever fra de lokale folkeskoler og tusindvis af borgere forventes at deltage i festivalen, der har FN's 17 verdensmål som omdrejningspunkt.

Programmet byder blandt andet på gratis verdensmålsbrunch, Tour de Verdensmål rundt i byens gader, Lego workshops, hvor alle kan bygge fremtidens by, og workshops med plastikkunst. Derudover bydes der på debatter med ildsjæle og erhvervsfolk, som vil diskutere, hvad kommunen og den enkelte borger kan gøre for at bidrage til en bedre og grønnere fremtid – blandt andet i forhold til klima, transport, vandforbrug og andre valg i hverdagen.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) ser festivalen som et skridt til at involvere endnu flere borgere i den bæredygtige omstilling.

– I Sønderborg gør vi allerede en stor indsats for at implementere verdensmålene i hele kommunen. Vi tager klimaudfordringerne meget seriøst, og vi vil gøre endnu mere for at blive én af landets første CO2-neutrale kommuner. Men vi retter også blikket mod alle de andre verdensmål for at sikre, at Sønderborg-området bliver et attraktivt sted at leve for alle. Med festivalen tager vi nu det næste skridt i at inddrage alle borgere og giver konkrete redskaber, som de kan bruge for at leve mere bæredygtigt i deres hverdag, fortæller Erik Lauritzen.

LÆS OGSÅ Klimaplan baner vejen for grønnere energi

Formand for nonprofitorganisationen Sustainable Now, Jens Christian Wandel, er glad for Sønderborg Kommunes initiativ.

– For at drive den bæredygtige omstilling fremad og opnå Verdensmålene inden år 2030 skal vi udnytte de danske kommuners store potentiale. Sønderborg Kommune er én af landets førende kommuner, når det gælder implementering af FNs Verdensmål på lokalt niveau, siger han.

Sustainable Now er medarrangør af festivalen.

Emneord
Klima, Miljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sønderborg fester for FN's verdensmål Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger