Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.04.2019 kl. 09.30

Lærepladser til i alle i Herlev

Der er lærepladser til alle unge i Herlev, der vælger en håndværkeruddannelse. Partnerskabsaftalen mellem Herlev Kommune og Dansk Byggeri Hovedstaden virker, og derfor fornyer parterne den toårige aftale for fjerde gang.
tekst Tom Ekeroth

Herlev var den første kommune som tilbage i 2010 indgik en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. I dag har i alt 44 kommuner ladet sig inspirere af Herlev, og aftalen fungerer så godt, at det nu er fjerde gang, den toårige partnerskabsaftale bliver fornyet.

– Vi har fundet en model, der virker. Samarbejdet mellem kommunen, Dansk Byggeri og de lokale erhvervs- og folkeskoler gør, at vi arbejder i samme retning. Derfor lykkes vi også med for eksempel at finde lærepladser til alle unge i Herlev, der går i gang med en erhvervsuddannelse inden for byggeri. Hvert andet år tager vi aftalen op til revision, og så længe det virker, så fornyer vi den, siger borgmester i Herlev Thomas Gyldal Petersen (S).

Dansk Byggeri Hovedstaden glæder sig over de positive resultater i Herlev, og at partnerskabsaftalen nu bliver fornyet endnu engang.

– Det startede med en fælles indsats med at finde lærepladser til alle unge i kommunen, som tog en erhvervsuddannelse, men siden har samarbejdet også udviklet sig til forskellige indsatser i folkeskolerne, som kan være med til at få flere unge til at åbne øjnene for de mange muligheder, en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen giver. Det er jo i både kommunens og virksomhedernes interesse, at vi får uddannet så mange faglærte, at de lokale virksomheder også i fremtiden kan få de medarbejdere, de har brug for. Det kan vi ikke gøre uden erhvervsskolerne, som også spiller en stor rolle i partnerskabet, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Dagtilbud og dele af folkeskolerne åbner i næste uge

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lærepladser til i alle Herlev Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger