Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
26.04.2019 kl. 09.00

Cecilia Lonning-Skovgaard valgt som spidskandidat

Venstre udpeger som det første blandt partierne i Hovedstaden, sin spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Det bliver beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.
tekst Tom Ekeroth

Kommunalvalgkampen i hovedstaden er startet. Venstre i København har allerede nu udpeget den person, der skal stå i spidsen for partiet ved næste kommunalvalg.

Valget er faldet på beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, der på et møde onsdag den 1. maj formelt vælges som partiets spidskandidat. En enig bestyrelse bakker op om Cecilia Lonning-Skovgaard, og der har heller ikke meldt sig andre modkandidater til posten.

Dermed bliver Venstre det første parti i hovedstaden, der er klar med en frontfigur til de københavnske vælgere.

 – Jeg er som formand fantastisk glad for Cecilias indsats gennem hendes første halvandet år som borgmester og leder af Venstre i København, og er på den baggrund sikker på, at hun er den rigtige til at stå i spidsen for partiet også ved næste kommunalvalg, siger formand for Venstre i København, Kristian Nielsen.

LÆS OGSÅ Kommunerne kan nu låne regionernes ansatte – og omvendt

Cecilia Lonning-Skovgaard glæder sig over genvalget og over opbakningen fra såvel bestyrelse som bagland.

– Det er sjovt, spændende og meningsfuldt at være politisk førstemand for Venstre i København, og jeg vil gerne fortsætte arbejdet også efter den igangværende fireårs periode, siger hun. 

Øvrige kandidater for Venstre vil blive indplaceret på partiets liste ved et opstillingsmøde i efteråret 2020 eller foråret 2021.

Fakta

 • Cecilia Lonning-Skovgaard var spidskandidat for Venstre i København ved kommunalvalget i 2017 og tiltrådte som beskæftigelses- og integrationsborgmester i januar 2018. Hun har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2008 

• Kristian Nielsen har været formand for Venstre i København siden marts 2018. Forinden var han i en årrække formand for Venstre i Valby.

• Venstre i København har pt. 5 medlemmer af Borgerrepræsentationen – og har som det eneste borgerlige parti en borgmesterpost.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Cecilia Lonning-Skovgaard valgt som spidskandidat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger