Både borgmester og socialdemokraten Sonja Marie Jensen kræver en redegørelse foto: Heidi Lundsgaard
Både borgmester og socialdemokraten Sonja Marie Jensen kræver en redegørelse foto: Heidi Lundsgaard
26.04.2019 kl. 10.00

Politikere kræver redegørelse for indberetning af rektor

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), og lederen af den socialdemokratiske gruppe, Sonja Marie Jensen, vil have en redegørelse for, hvorfor kommunens kontrolgruppe indberettede gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm.
tekst Tom Ekeroth

Nyborg Kommunes kontrolgruppe, der skal afsløre socialt bedrageri, indberettede Nyborg Gymnasiums rektor til Skat. Nu kræver borgmester Kenneth Muhs (V) og formanden for Socialdemokratiets gruppe i Nyborg Byråd, Sonja Marie Jensen, en redegørelse. Det skriver Fyens Stifstidende.

Kontrolgruppen fandt det nødvendigt at " tippe" Skat om den hæderspris på 100.000 kroner, rektor Henrik Vestergaard Stokholm har fået for sin indsats for to udvisningstruede skolepiger fra Somalia.

Men i Henrik Vestergaard Stokholms tilfælde var der ene og alene tale om en indberetning af en avisartikel, hvor Fyens Stiftstidende bragte nyheden om tildelingen af hædersprisen til den landskendte rektor.

Nyborgs borgmester havde ikke hørt om sagen, før Fyens Stiftstidende torsdag eftermiddag konfronterede ham med den:

LÆS OGSÅ Multimedieskat rammer ældreplejen hårdt
FOR ABONNENTER

– Jeg undrer mig meget over at høre, at der er foretaget en indberetning af rektoren på Nyborg Gymnasium. Jeg har bedt om at få en hurtig redegørelse, så vi kan få styr på, hvad der er op og ned på den her sag, siger Kenneth Muhs, der mener, at der er sket en fejlvurdering.

Formanden for Socialdemokratiets gruppe i Nyborgs byråd, Sonja Marie Jensen, forlanger også at få en redegørelse for sagen.

Hun mener ikke, den usædvanlige og ubegrundede indberetning af Henrik Vestergaard Stokholm repræsenterer den måde, den særlige kontrolgruppe i kommunens Borgerservice ellers arbejder på.

– Men jeg er utrolig ked af, at rektoren på Nyborg Gymnasium føler sig udsat for chikane. Og nu må vi have fundet ud af, hvad der er hoved og hale på det her, siger hun til Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ Tre indgange plus det løse
FOR ABONNENTER

Henrik Vestergaard Stokholm fik prisen KAFKAT på 100.000 af Retspolitisk Forening. En pris, som tidligere er givet til blandt andre dr.jur. Flemming Balvig, gadejuristen og Exitcirklen. Ifølge foreningens formand, advokat Bjørn Elmqvist, får rektoren prisen for at udvide ægte civilcourage. tek@kl.dk 

Emneord
Borgerservice, Skat

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere kræver redegørelse for indberetning af rektor Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger