Foto: Ishøj Kommune
Foto: Ishøj Kommune
24.04.2019 kl. 09.30

23,1 procent af Ishøjs borgere kan ikke stemme til folketingsvalg

Næsten en fjerdedel af borgerne i Ishøj kan ikke stemme til det folketingsvalg, som udskrives senest næste måned.
tekst Tom Ekeroth

23,1 procent af de voksne borgere i Ishøj Kommune kan ikke stemme til folketingsvalg. De er ikke danske statsborgere, og mens man får stemmeret til kommunal- og regionsvalg efter fire år, så er tiden ligegyldig, når det gælder folketingsvalg, hvis man ikke har dansk statsborgerskab. Men det bør laves om, mener Ole Bjørstorp (S), borgmester i Ishøj Kommune:

– Jeg mener, at der skal være lighed mellem kommunalvalg og folketingsvalg. Det er så svært at få statsborgerskab, hvis man har været ufaglært og ikke rigtig er kommet i uddannelse, og det er jo dem, som vi har mange af her i Ishøj. Enten har de haft en uddannelse hjemmefra, som ikke er anerkendt i Danmark, eller også har de slet ikke haft nogen. De vil altid være udelukkede fra at få statsborgerskab, siger Ole Bjørstorp til Jyllands-Posten.

På landsplan er det 9,4 procent, som ikke har stemmeret. Ishøj Kommune topper listen efterfulgt af Københavns og Høje-Taastrup Kommuner med 18 procent. Men vi bør ændre grundloven, så der ikke længere kræves indfødsret for at stemme på den næste statsminister, mener Ishøjs borgmester. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 23,1 pct. af Ishøjs borgere kan ikke stemme til folketingsvalg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger