Jane Jegind: - Borgerne brænder for at gøre noget for deres lokalområde foto: Odense Kommune
Jane Jegind: - Borgerne brænder for at gøre noget for deres lokalområde foto: Odense Kommune
23.04.2019 kl. 10.00

Ti lokalområder får penge til at lade borgerne bestemme

Ti lokalområder i Odense får hver tildelt 220.000 kroner fra "Borgerne Bestemmer"-puljen, som giver mulighed for, at områderne kan føre deres fællesskabende idéer og projekter ud i livet.
tekst Tom Ekeroth

Hvad kunne vi godt tænke os i vores bydel? Det spørgsmål kan borgere i 10 lokalområder i Odense godt begynde at stille sig selv. For nu får hvert område 220.000 kroner til at gøre gode idéer og ønsker til virkelighed.

Det er puljen "Borgerne Bestemmer", hvorfra der for sjette år i træk uddeles midler til lokalområderne. I 2019 uddeles i alt 2.200.000 kroner til de 10 lokalområder, og formålet er at støtte op om Odenses aktive civilsamfund. I hvert område har en lokal styregruppe søgt om midler, hvor lokale borgere efterfølgende skal byde ind med idéer – og slutteligt afholdes et demokratisk valg i lokalområdet, hvor man stemmer om, hvilke projekter der skal gennemføres.

Brænder for at gøre noget

– I Odense har vi mange engagerede borgere, som brænder for at gøre noget fællesskabende for deres lokalområde. Vi har igen i år en god blanding af erfarne og helt nye områder, der med Borgerne Bestemmer kan inspirere hinanden. Vi har igennem årene set en tendens til, at ideerne bliver mere mangfoldige og alle formår at tænke ud af boksen. Jeg er virkelig spændt på at se, hvad der kommer ud af årets pulje, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det er Center for Civilsamfund i Odense Kommune, som står for uddelingen af midlerne, og de tilbyder løbende assistance til lokalområderne. Således er der hjælp at hente undervejs, når borgernes idéer bliver til virkelighed.

LÆS OGSÅ Hedensted insisterer på borgerinddragelse
FOR ABONNENTER

– Der er virkelig mange ildsjæle i Odense, som vil gøre noget godt for deres lokalområde. Fælles for dem alle er, at de har hver deres identitet og kvaliteter, og at borgerne har lyst til at være med til at sætte deres præg på eget område. Det vil vi selvfølgelig gerne understøtte, siger projektleder Rosanna Sloth. 

De ti lokalområder er Bullerup-Agedrup, Hjallese, Korup, Munkebjergkvarteret, Næsby, Sanderum, Stenløse-Skt. Klemens, Tarup, Vesterbro og Vollsmose. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ti lokalområder får penge til at lade borgerne bestemme Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger