23.04.2019 kl. 11.00

228.000 pas har fejl

228.000 pas udstedt fra 2014 til 2017 har fejl, men det giver næppe borgerne problemer.
tekst Tom Ekeroth

Muligvis giver det røde ører, men borgene får næppe problemer med det: 228.000 pas har fejl. Der er tale om fejl i informationerne om fingeraftryk i passene. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Det er en borger, som ved et tilfælde opdager fejlen i efteråret 2017. Vi er nu i dialog med politiet, så vi kan få afklaret, om alle berørte borgere skal have nyt pas. Og vi er dialog med leverandøren af it-systemet, så vi sikrer, at ingen borgere står med en ekstraregning, siger direktør i KL Christian Harsløf til Frederiksborg Amts Avis.

Fejlen ligger i den information om fingeraftryk, der ligger i passet. Her er højre hånd lagret som venstre hånd og venstre som højre.

Systemet er leveret af Kube Data, og direktøren, Jonathan Jørgensen, siger til Frederiksborg Amts Avis, at han ikke forventer problemer, og at der ingen problemer er med borgerens data.

LÆS OGSÅ Fejl i fingeraftryk betyder nyt pas til 208.000 danskere

– Det er vanskeligt at forestille sig, at det skal give borgerne store problemer. Det er kun Rigspolitiet, der har adgang til krypteringsnøglen, hvori fejlen ligger, og mange af de berørte borgere har formentlig rejst med passet uden problemer, siger han. tek@kl.dk 

Emneord
Borgerservice, It

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 228.000 pas har fejl Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger