Foto: Herning Kommune
Foto: Herning Kommune
12.04.2019 kl. 08.30

Krarup stopper i KL's bestyrelse

Hernings borgmester Lars Krarup (V) udtræder af KL's bestyrelse. Han afløses af Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V).
tekst Rudi Holm

Hernings borgmester Lars Krarup (V) stopper som medlem af bestyrelsen i KL og afløses af Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V). Det oplyser Lars Krarup selv i en pressemeddelelse.

Lars Krarup har været medlem af KL's bestyrelse i mere end 13 år.

– Faktisk var planen mellem Martin Damm (KL's næstformand samt gruppeformand for Venstre i KL) og jeg, at jeg ønskede at udtræde allerede i forlængelse af kommunalvalget i november 2017. Men kommunalvalget faldt sådan ud, at Kirsten Terkilsen, Hedensted (V), ikke blev genvalgt som borgmester, og derfor fik Erik Flyvholm, Lemvig (V), en plads i KL's bestyrelse, hvor Venstre har fem pladser, siger Lars Krarup til Herning Folkeblads netmedie aoh.dk.

Ifølge Lars Krarup blev aftalen, at han skulle tage endnu en tørn i KL's bestyrelse i en passende periode.

LÆS OGSÅ DF helt ude af Næstved

– Nu er Erik Flyvholm landet godt i bestyrelsen og har været "årshjulet igennem", ligesom Ulrik Wilbek min suppleant til bestyrelsesposten er kommet godt i gang i Viborg. Så nu er tiden inde, siger Lars Krarup.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek glæder sig til at overtage pladsen i KL's bestyrelse.

– Jeg kender jo allerede KL, hvor jeg pt. er næstformand i Socialudvalget. Det bliver for mig en ny og spændende udfordring, og der ligger jo mange spændende opgaver forude. Allerede efter folketingsvalget skal der for eksempel forhandles økonomi med regeringen og KL for det kommende år, siger Ulrik Wilbek til aoh.dk. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Krarup stopper i KL's bestyrelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger