Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.04.2019 kl. 14.00

KL annullerer udbud om digitale læremidler

Omstridt pilotforsøg i ni kommuner om ubegrænset adgang til en bred vifte af digitale læremidler bremset på grund af manglende leverandører.
tekst Rudi Holm

KL har ifølge Folkeskolen annulleret et udbud af millionforsøg med digitale læremidler. Forsøget i ni kommuner skulle give ubegrænset adgang til en bred vifte af digitale læremidler. Angiveligt skyldes det annullerede forsøg, at der ikke er nok udbydere af digitale læremidler, der har ønsket at være med.

Forsøget skulle for et engangsbeløb have givet ni kommuner adgang til en platform med et bredt udvalg af digitale læremidler, og udbyderne skulle i slutningen af året have haft betaling alt efter, hvor meget præcis deres læremidler har været brugt.

Modellen er blandt andet kendt fra musiktjenesten Spotify.

Pilotforsøget har mødt heftig kritik fra brancheforeningerne Danske Forlag og Brancheforeningen for Undervisningsmidler, skriver Folkeskolen.

LÆS OGSÅ Ekspert efter fadæse: Overvej alternativer til Google

– Der har været mange problematikker, vi længe har peget på, men dialogen med forlagene har fra KL's side været for dårlig. Så det overrasker mig ikke, at mange forlag har valgt ikke at være med, siger direktør i Danske Forlag, Christine Bødtcher-Hansen, til Folkeskolen.

Kontorchef i KL Peter Pannula Toft siger, at de få ansøgninger ses som et udtryk for, at der er behov for en ny proces.

– Det er også det, vi hører fra leverandørernes brancheforeninger, og det lytter vi naturligvis til, siger han til Folkeskolen. ruh@kl.dk 

Emneord
It, Indkøb, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL annullerer udbud om digitale læremidler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger