Foto: Twitter
Foto: Twitter
10.04.2019 kl. 13.00

Sorø-sag rykker ind på ministerbord

Økonomi- og indenrigsministeriet skal svare på, om det var i orden, at Sorø Kommune beordrede flyers fjernet fra kommunens daginstitutioner.
tekst Rudi Holm

Sorøs Kommunes beslutning om at fjerne flyers fra Sorøs institutioner bliver nu en sag for Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Enhedslistens Eva Flyvholm har nemlig bedt økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) afgøre, om det var et brud på forældrenes ytringsfrihed, at Sorøs kommunaldirektør Søren S. Kjær bad daginstitutionerne i Sorø om at fjerne de flyers med informationer om en demonstration på Torvet i Sorø, som forældre havde hængt op i institutionerne. Ved arrangementet demonstrerede forældre for at få indført en minimumsnormering i daginstitutionerne.

Kommunaldirektøren begrundede blandt andet beslutningen med, at kommunens ansatte skal kunne møde på deres arbejdsplads uden at blive mødt af opslag, der indeholder en kritik af de politiske rammer.

Eva Flyvholm, der sidder i Folketinget for Enhedslisten og selv har barn i en af Sorøs institutioner, siger til Dagbladet og Sjællandske:

LÆS OGSÅ Faaborg-Midtfyn dropper definitivt Skanderborg-modellen

– Tænk engang, at hive opslag for en bred forældre-demonstration ned, fordi man ikke vil finde sig i kritik. Det er et problem for ytringsfriheden. Og så virker det heller ikke synderligt klogt eller demokratisk bare at ignorere problemerne, når vi er så mange forældre, der er dybt bekymrede over, at der ikke er voksne nok.

Sorøs borgmester, Gert Jørgensen (K), siger til avisen, at kommunen ser frem til ministerens afgørelse på sagen:

– Jeg har bakket Søren S. Kjær op i denne sag. Det er min opfattelse, at vi skal holde politisk agitation ude af vore daginstitutioner, og det her handler om politik. Vi sætter heller ikke valgplakater op på opslagstavlerne i institutionerne. Beslutter ministeren noget andet, tager vi naturligvis det til efterretning, men umiddelbart mener vi, at vi har handlet korrekt. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sorø-sag rykker ind på ministerbord Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger