Foto: Horsens Kommune
Foto: Horsens Kommune
10.04.2019 kl. 09.00

Lovændring har været dyr for Horsens

Kommuner, der huser forsorgshjem, hænger på ubetalte regninger fra socialt udsatte borgere. Borgmester ønsker national løsning på problemet.
tekst Rudi Holm

En lovændring om betaling for ophold på forsorgshjem har kostet Horsens Kommune millioner af kroner, og borgmester Peter Sørensen (S) ønsker nu en national løsning på problemet.

Der er omkring 30 forsorgshjem rundt om i de danske kommuner. De tager imod socialt udsatte borgere over 18 år, som midlertidigt har brug for et botilbud med støtte og omsorg.

Tidligere blev regningen for et ophold på et forsorgshjem opkrævet i borgerens hjemkommune, men loven er lavet om, så alle ubetalte regninger i stedet lander hos den kommune, forsorgshjemmet har adresse i. Den praksis kostede i 2018 Horsens Kommune 2,6 millioner kroner.

– Det er sårbare borgere, ofte med rod i økonomien og uden midler, så når vi sender opkrævningen til dem, så kan de selvfølgelig ikke betale, siger Peter Sørensen til Horsens Folkeblad.

LÆS OGSÅ Økonomiaftale på plads: Kommunerne får løft på 1,5 milliarder til service og 21,6 til anlæg

Han opfordrer til en national løsning og vil forsøge at rejse sagen i KL-regi.

– Udfordringen er, at vores gæld vil stige langsomt og støt, mens de omkringliggende kommuner slipper. Vi skal have drøftet det i den nye kommuneaftale og finde en anden model for det her område, siger han til Horsens Folkeblad. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lovændring har været dyr for Horsens Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger