Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
10.04.2019 kl. 14.00

Lokalelån gjorde borgmester inhabil

Folketingets Ombudsmand erklærer i redegørelse eks-borgmester Anne Mee Allerslev (R) for inhabil i sag om Øens Murerfirma.
tekst Rudi Holm

Folketingets Ombudsmand konkluderer, at det var i strid med gavereglerne, da tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) fik stillet et lokale gratis til rådighed af et privat firma – Øens Murerfirma.

– Hun blev dermed inhabil i forhold til firmaet og burde ikke have deltaget i beslutningen om at give firmaet en erhvervspris, lyder det i ombudsmandens redegørelse.

En stor del af sagen omkring Anna Mee Allerslev – der endte med at måtte trække sig – handlede om, at borgmesteren fik istandsat sin lejlighed af Øens Murerfirma. Men ombudsmanden konstaterer, at "det ikke med hans redskaber" har været muligt at trænge til bunds i den del af sagen.

Til Ritzau har Anna Mee Allerslevs advokat, Bjarke Vejby, følgende kommentar til afgørelsen:

LÆS OGSÅ Ekspert: Udelukkelse af byrådsmedlem er en misforstået og juridisk tvivlsom overreaktion

– Anna Mee Allerslev er tilfreds med, at Ombudsmanden konkluderer, at der ikke i forhold til Øens Murerfirma var en venskabelig relation, der medfører inhabilitet i forvaltningslovens forstand. Hermed er ethvert udsagn om bestikkelse ubegrundet. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lokalelån gjorde borgmester inhabil Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger