Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.04.2019 kl. 10.00

Kursus hjælper pårørende til syge

En evaluering viser, at pårørende til syge gennem et pårørendekursus kan blive bedre til at tackle hverdagen. Halvdelen af landets kommuner tilbyder kurset.
tekst Rudi Holm

Halvdelen af landets kommuner tilbyder en særlig indsats for pårørende, der går under navnet "Lær at tackle hverdagen som pårørende". Og indsatsen virker, viser en evaluering. 7 ud af 10, der har medvirket i pårørendekurset, siger, at de har opnået en bedre trivsel.

– Jeg er meget glad for, at pårørendekurset har fået så god en modtagelse. Det kan være slidsomt at være nær pårørende til et menneske, der er alvorligt syg, siger ældreminister Thyra Frank (LA).

Komiteen for Sundhedsoplysning har gennem midler fra satspuljen på ældreområdet for 2018 til 2021 støttet kommunerne med at komme i gang med indsatsen. Alle kommuner kan søge om støtte både til at komme i gang og til at drifte projektet.

I alt 49 kommuner har indtil videre takket ja til tilbuddet, der skal forebygge, at pårørende mister grebet om deres situation og går fysisk eller psykisk ned. På kurset lærer deltagerne blandt andet at passe bedre på sig selv, og det er et stort flertal af deltagerne (85 procent) rent faktisk blevet bedre til, viser en evaluering.

LÆS OGSÅ Ny rapport: Ældre er generelt tilfredse med hjemmeplejen

– Når en borger bliver syg, er der oftest pårørende, der følger med. Pårørende er i risiko for at blive overbelastet, fordi de både skal være der for en nærtstående, der er syg, og samtidig sørge for en familie eller passe et arbejde. Pårørende har nu en mulighed for ar komme på et pårørendekursus, som kommunen arrangerer, siger Dorthe Jepsen, sundheds- og ældrechef i Ikast-Brande Kommune. ruh@kl.dk 

 

Emneord
Social, Sundhed, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kursus hjælper pårørende til syge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger