Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
09.04.2019 kl. 08.00

Skaf en ny medarbejder og få 5.000 kroner

Kommune går utraditionelle veje for at finde nye medarbejdere til ældre- og sundhedssektoren.
tekst Rudi Holm

Skaf en ny medarbejder og få 5.000 kroner i dusør.

Sådan lyder tilbuddet fra Fredensborg Kommune, der nu vil give sine medarbejdere kontant belønning, hvis de kan finde en ny og egnet kollega til hjemmeplejen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er manglen på medarbejdere til at passe ældre og syge borgere, der er blevet så stor, at politikerne i Fredensborg Kommune har valgt den utraditionelle løsning at udlove 5.000 kroner til faste ansatte, der kan finde en ny medarbejder til ældre- og sundhedsområdet.

De 5.000 kroner bliver udbetalt, når den nye kollega har været ansat i tre måneder.

LÆS OGSÅ Goddag til nye kolleger
FOR ABONNENTER

– Vi ved fra det private erhvervsliv, at en stor del af rekrutteringen foregår via medarbejdernes netværk, og det vil vi gerne lære af, forklarer Hans Nissen (S), formand for Social- og Seniorudvalget i Fredensborg Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

I fagforbundet FOA hilses initiativet velkommen.

– Det er første gang, at jeg i den kommunale sektor hører om en dusør for at rekruttere nye medarbejdere, og det virker umiddelbart underligt. Men jeg ved, at medarbejderne vil være glade for ordningen. Dusøren kan betyde, at kommunen finder nye medarbejdere til ældre- og sundhedsområdet, der kommer med et positivt indtryk af kommunen og hurtigt falder til hos kollegerne, siger Lene Lindberg, formand for FOA i Nordsjælland, til avisen.

Hun glæder sig over, at dusøren til medarbejderne er et af mange initiativer i en ny rekrutteringsplan i Fredensborg Kommune. Udover dusøren bliver det blandt andet lettere at uddanne sig på voksenløn, og der kommer ekstra tillæg for at arbejde på skæve tidspunkter, ligesom kommunen intensivt forsøger at uddanne ledige til ældreområdet. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skaf en ny medarbejder og få 5.000 kroner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger