Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.04.2019 kl. 13.30

Roskilde har succes med håndholdt jobindsats

Det kan betale sig at rykke jobcentermedarbejdere ud i udsatte boligområder, viser de første resultater af projekt i Roskilde.
tekst Rudi Holm

Roskilde Kommune har haft stor succes med at rykke en gruppe medarbejdere fra jobcentret ud i to udsatteboligområder, Æblehaven og Rønnebærparken.

Siden indsatsen blev sat i værk for et år siden, er 45 af 133 borgere i projektet kommet videre i blandt andet uddannelse, job eller andet som for eksempel fleksjob, ressourceforløb eller førtidspension. Alle kom fra langtidsledighed og havde forskellige fysiske eller psykiske udfordringer.

Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) er begejstret for resultatet:

– Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at hjælpe så mange borgere videre allerede. Jeg er sikker på, at det har meget at sige, at medarbejderne er til stede på borgernes hjemmebane, hvor borgerne føler sig mest trygge, siger hun.

LÆS OGSÅ Borgmester: Kommissionens anbefalinger fjerner bøvl og besvær

Kommunen har i projektet arbejdet tæt sammen med Boligselskabet Sjælland, der blandt andet har stået klar med økonomisk rådgivning til borgerne.

– Det er utroligt positivt, at kommunen og boligselskabet tænker i nye baner. Æblehaven og Rønnebærparken har brug for at komme ind i en positiv spiral, og et initiativ som dette skubber området og beskæftigelsen i den rigtige retning, siger formanden for kommunens beskæftigelses- og socialudvalg, Bent Jørgensen (V).

I Æblehaven og Rønnebærparken er ledigheden for beboere i den arbejdsdygtige alder henholdsvis 41,3 og 54,4 procent. Over halvdelen af beboerne i de to områder har kun grundskolen som højeste uddannelsesniveau.

I projektet, der er to-årigt, kan de kommunale medarbejdere intensivere indsatsen, blandt andet fordi de har færre borgere pr. sagsbehandler end i det almindelige jobcenter, ligesom borgerne kan møde op uden en aftale. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommission foreslår at afskaffe kontanthjælpsloft og 225-timersregel

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Roskilde har succes med håndholdt jobindsats Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger