Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.04.2019 kl. 14.00

Vestsjælland vil have del i Touren

Holbæk, Odsherred, Lejre og Kalundborg ønsker alle, at Tour de France, som i 2021 rammer Danmark, lægger ruten forbi netop deres kommuner.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Hvad har Holbæk, Odsherred, Lejre og Kalundborgs borgmestre til fælles? Udover at deres kommuner ligger i Vestsjælland, så ønsker alle fire kommuners borgmester, at Tour de France ruten, der i 2021 inkluderer danske landeveje, runder lige netop deres kommuner.

Derfor har de været til møde på Københavns Rådhus med overborgmester Frank Jensen (S) for at drøfte netop den mulighed.

– Det vil være verdensklasse at få Tour de France-feltet til Kalundborg, siger Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) til Frederiksborg Amts Avis.

– Vi ved, at 2. etape af Tour de France 2021 skal køres fra Roskilde til Nyborg, men den eksakte rute er endnu ikke fastlagt. Derfor har vi talt med Frank Jensen om, at Kalundborg meget gerne vil lægge asfalt til den endelige rute, fortsætter han.

LÆS OGSÅ Kommuner kommer nødlidende foreninger til hjælp

Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S) fortæller, at det var Københavns Rådhus, der havde taget initiativ til at invitere de fire borgmestre på besøg.

I alt skal der køres tre etaper i Danmark fra den 2., 3. og 4. juli 2021. Den første etape er en enkeltstart i København.

Dernæst køres der cirka 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg, hvilket betyder, at Tour-feltet passerer Storebæltsbroen. Den tredje etape er fra Vejle til Sønderborg.

De præcise ruter er endnu ikke fastlagt, og i sidste ende skal de godkendes af den franske Tour-organisation. sisk@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommunerne har for lidt fokus på idræt i naturen
Emneord
Motion, Kultur, Idræt

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vestsjælland vil have del i Touren Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger