Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.04.2019 kl. 13.30

Stor kommune siger fra: Vil droppe nationale tests

De nationale test måler helt forkert og er vanvittige, lyder det fra Børn og Unges rådmand. Derfor har Børn og Unge søgt om, at de aarhusianske elever kan blive fritaget for de ellers obligatoriske test.
tekst Signe Rosa Skelbæk

De har i mange år fået utallige tæsk og massiv kritik. Nu lyder kritikken også på, at de måler helt forkert. De nationale tests, som skolebørn skal igennem i folkeskolen, er igen i vælten.

Det får byråddet i Århus Kommune til at sige fra.

– Når to tredjedele af testene måler forkert, er det helt uacceptabelt, sagde Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, på baggrund af førende forskeres konklusioner af de nationale test.

Børn og Unge udvalget vil derfor tage imod, at økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) giver mulighed for at søge om at gennemføre nye forsøg med fritagelse for de obligatoriske nationale test i indskolingen.

LÆS OGSÅ Elevernes formand: Arbejdstidsaftalen giver tryghed

Det vil betyde, at skolerne vil få mulighed for at blive fritaget fra nationale test i dansk/læsning i 2. klasse og matematik i 3. klasse, skriver Jyllands-Posten.

"Decideret skadelige"

Forsøget skal bidrage til at mindske det negative præstationspres på de yngste folkeskoleelever med henblik på, at alle elever trives og motiveres for egen læring, lød det i forslaget.

– Vi er ovenud begejstrede for forslaget. Vores børn bliver testet alt for meget. Tilmed er de nationale test tæt på værdiløse. Det her tynder ud i den evaluerings- og præstationskultur, sagde Mette Bjerre (SF) til forslaget.

Også hos De Radikale blev forslaget modtaget med åbne arme:

LÆS OGSÅ Almindelig skolegang hjælper elever med særlige behov videre

– Den frie åbne skoletradition er truet. Det understøtter de seneste undersøgelser. De nationale test er decideret skadelige, sagde Eva Borchorst Mejnertz og støttede forslaget.

Forslaget er sendt til udvalgsbehandling, der skal afgøre, hvorvidt elever i Aarhus i fremtiden kan slippe for at sætte sig foran skærmen til de nationale test. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stor kommune siger fra: Vil droppe nationale tests Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger