Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.04.2019 kl. 12.30

Langeland skærer ind til benet: Nødsaget til at revidere budgettet

Et enigt byråd på Langeland har netop indgået en aftale om et tillæg til budgetforliget, der byder på yderligere besparelser.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Livremmen skal spændes yderligere ind i det kommunale budget på Langeland. Den konklusion er et samlet byråd nået frem til.

Alle partier i kommunalbestyrelsen på Langeland blev d. 3. april 2019 enige om et tillæg til det budgetforlig, som blev aftalt i forbindelse med vedtagelsen af budget 2019 sidste år.

Tillægget til budgetforliget indebærer blandt andet en række besparelser på i alt 3,9 millioner kroner i 2019 og besparelser på 10,7 millioner kroner i 2020. Aftalen skal sikre økonomien i Langeland Kommune i år og næste år.

Besparelserne rammer blandt andet folkeskolen og ældreplejen, fremgår det af notatet om budgetændringerne.

LÆS OGSÅ Billund må finde besparelser for 14 millioner kroner

Besparelserne skal lægges oven i effektiviseringer, demografireguleringer samt andre ændringer i budgetforudsætningerne for budget 2020.

Borgmester Tonni Hansen (SF) mener, at korrigeringen var nødvendig.

– Formålet med tillægsaftalen er at sikre en genopretning af Langeland Kommunes økonomi. Jeg er glad for, at samtlige partier står bag aftalen og dermed påtager sig det politiske ansvar for at sikre en udmøntning af aftalen, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

– Besparelserne de kommende år er desværre nødvendige for at sikre en sund økonomisk balance mellem kommunens udgifter og indtægter. Og der vil stadig være behov for, at der arbejdes målrettet og visionært med justeringer, som kan være med til at styrke økonomien fremadrettet. sisk@kl.dk 

LÆS OGSÅ København fordeler 150 millioner kroner til hastende opgaver

Budgetændringerne for 2019 og 2020 kan ses her

Tillægget til budgetforliget kan ses her

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Langeland skærer ind til benet: Nødsaget til at revidere budgettet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger