Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.04.2019 kl. 13.30

Dansk Byggeri og kommune i fælles kamp: Flere unge skal vælge erhvervsuddannelsen

Et nyt samarbejde er opstået mellem Dansk Byggeri og Fredericia Kommune, der begge ønsker et øget fokus på at få kommunens unge elever til at vælge erhvervsuddannelserne til.
tekst Signe Rosa Skelbæk

De unge skal have øjnene op for erhvervsuddannelserne. Det er borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard (S), og formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, enige om, men det kommer ikke af sig selv. Derfor er parterne gået sammen om at finde lokale virksomheder, der vil lade en folkeskoleklasse følge arbejdet på en byggeplads i en længere periode.

– Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med Dansk Byggeri Sydjylland i forbindelse med den partnerskabsaftale, vi indgik for efterhånden en del år siden. Her har vi haft rigtig gode resultater i forhold til at hjælpe hinanden med at finde praktikpladser til de unge, som er i gang med en erhvervsuddannelse, men som ikke har haft held med at finde en praktikplads. Nu udbygger vi samarbejdet med endnu et projekt, siger borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard i en pressemeddelelse.

Ambitionen er at bruge faget ”Åben Skole” til at lave håndværksorienterede læringsforløb, hvor eleverne i 4. til 9. klasse skal være tilknyttet en lokal virksomhed, der har et længerevarende byggeprojekt, som eleverne kan følge.

– Vi ved af erfaring, at der sker en masse positive ting, når eleverne ser, hvad de kan bruge brøkregning eller ligninger til ude i virkeligheden. De får ligesom smag på både lektier og de muligheder, der ligger forude, og her er håbet, at vi kan få flere unge til at blive interesseret i en fremtid som håndværker, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Virksomhederne tilfredse med jobcentrene under coronakrisen

Hele forudsætningen for, at projektet bliver til virkelighed er, at de lokale virksomheder åbner døren for folkeskoleeleverne. Fredericia Håndværkerforening og Business Fredericia står for alt det praktiske med at få skoleklasserne ud på byggepladserne.

Planen er, at de første elever allerede efter sommerferien skal ud på en byggeplads. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dansk Byggeri og kommune i fælles kamp: Flere unge skal vælge erhvervsuddannelsen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger