Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
03.04.2019 kl. 12.00

København vil fyre endnu en topchef

Københavns Kommune indleder afskedigelsessag mod direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen. Det er endnu en fyring inden for det område på få uger.

20. marts kunne Københavns Kommune oplyse, at de fyrede en af deres topembedsmænd, administrerende direktør i teknik- og miljøforvaltningen Pernille Andersen. Nu står endnu en topchef til at miste sit job.

Økonomiudvalget i Københavns Kommune har på sit møde den 2. april besluttet at indlede en afskedigelsessag mod Torben Gleesborg, der er direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen. Det sker efter anmodning fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) på baggrund af en advokatundersøgelse fra Bech Bruun om den såkaldte fortovsordning.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

– Jeg har efter endt læsning af advokatundersøgelsen om fortovsordningen set mig nødsaget til at anmode Økonomiudvalget om at indlede en afskedigelsessag mod teknik- og miljøforvaltningens direktør Torben Gleesborg. Jeg kan ikke gå i flere detaljer med en personalesag, udtaler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Fredericia Kommune ansætter ny social og beskæftigelseschef

Når Borgerrepræsentationen har behandlet advokatundersøgelsen den 11. april, vil den blive tilgængelig i en anonymiseret version.

Ninna Hedeager Olsen har samtidig besluttet, hvordan hun ønsker at konstituere direktionen i Teknik- og Miljøforvaltningen. Hvis Borgerrepræsentationen godkender afskedigelsen af den nuværende administrerende direktør Pernille Andersen og direktør Torben Gleesborg på mødet 11. april, så vil forvaltningens nuværende direktør Michel Schilling blive konstitueret som administrerende direktør fra den 12. april.

Nuværende vicedirektør i forvaltningen Hans Christian Karsten vil fra samme dato blive konstitueret som direktør. Og endelig vil Claus Andersen, der i dag er cheføkonom i Økonomiforvaltningen, også fra den 12. april blive konstitueret som direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen. sisk@kl.dk 

Emneord
Job & Ledelse, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København vil fyre endnu en topchef Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger