Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.04.2019 kl. 13.30

Nordfyn opruster psykiatrisk tilbud

Nordfyns Kommune har etableret et nyt afklaringstilbud på Fredensbocentret i Særslev til borgere med en sindslidelse.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Men debatten om sundhedstilbud raser på den nationalpolitiske arena, arbejder mange kommuner videre med at styrke sundhedstilbuddene lokalt.

Eksempelvis har Nordfyns Kommune netop etableret fire afklaringspladser på Fredensbocentret i Særslev, der skal fungere som et sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende tilbud til borgere, der har en sindslidelse.

Formålet er især at forebygge indlæggelser, fortæller formand for social- og sundhedsudvalget Mogens Christensen (V) til Fyens Stiftstidende.

– Vi ønsker blandt andet at forebygge, at borgere bliver indlagt på en psykiatrisk afdeling. Det er et tilbud, som borgere kan vælge til eller fra i samarbejde og dialog med medarbejdere inden for det specialiserede område.

LÆS OGSÅ Naturen breder sig i Sønderborg
FOR ABONNENTER

Pladserne skal dog også bruges som rehabilitering til borgere, der netop har været indlagt i psykiatrien, og som endnu har brug for støtte.

På budgetaftalen

Det nye tilbud blev besluttet i forbindelse med budgetaftalen for 2019. Her blev det besluttet at sætte gang i 11 konkrete projekter, som skal være en del af de fremtidige tilbud på ældre- og sundhedsområdet og det specialiserede område.

– Vi vil være på forkant med de relativt hurtige udskrivelser, vi oplever fra eksempelvis psykiatrisk afdeling. Det vil komme borgerne til gavn, at vi kan styre uden om nogle indlæggelser, ligesom vi i vores afklaringstilbud kan skabe en bedre overgang fra en indlæggelse til livet efter indlæggelse, siger afdelingsleder for Handicap og Psykiatri, Henrik Hørslev Hansen.

LÆS OGSÅ Hvis medarbejderne trives, så skal resultaterne nok komme
FOR ABONNENTER

På aflastningspladserne er tilknytte en sygeplejerske, en pædagog, en socialrådgiver og en plejer - alle med stor erfaring med borgere med sindslidelser. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nordfyn opruster psykiatrisk tilbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger