Foto: Gribskov Kommune
Foto: Gribskov Kommune
01.04.2019 kl. 15.00

Gribskov ændrer konstituering for 3. gang: Venstre inviteres ind

Gribskov Kommune er klar med en ny konstitueringsaftale, der inkluderer alle byrådets medlemmer.

Efter kommunalvalget i 2017, var der ikke plads til Venstre, Konservative og DF i Gribskovs konstitueringsaftale. Hvor Venstre mente, at de havde ventet på at blive inviteret ind til forhandlinger, mente den nye borgmester, Anders Gerner Frost (NytGribskov), at Venstre havde forladt forhandlingerne, og at DF og Konservative krævede for mange formandsposter.

Men nu er spliden tilsyneladende fortid. En ny konstitueringsaftale er netop indgået, og hvor den før rummede 12 af de 23 medlemmer af byrådet, er alle 23 i dag med.

Ifølge en pressemeddelelse fremgår det, at ændringen i konstitueringen blandt andet skyldes, at Gribskov Kommune står overfor en økonomisk ubalance, som kræver politisk prioritering, både i forhold til udgifter og indtægter.

– På denne baggrund er det glædeligt, at konstatere at vi nu står med en konstitueringsaftale, hvor alle partier i byrådet er med. Jeg er glad for vi alle står sammen, og at Venstre også er med i konstitueringen. Det er vigtigt, at alle borgere i Gribskov er politisk repræsenteret i en konstituering - og at et byråd er funderet på det bredest mulige flertal, siger borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov).

LÆS OGSÅ Mindretal har mistet tilliden til kommunaldirektør – men det har borgmesteren ikke

Den nye konstitueringsaftale betyder også, at to udvalg nedlægges (Forebyggelse & Idræt og Miljø, Klima og Kyst).

Venstre går på kompromis

Ifølge Jannich Petersen fra Venstre er der grund til glæde over, at hele byrådet nu står sammen.

– Det er rigtig glædeligt, at der nu kommer en fuldt bred konstituering, der omhandler alle 23 medlemmer, inklusiv de to løsgængere. Det giver basis for, at byrådet kan løse de udfordringer, der er, dels om økonomien og også hele ældreområdet, byudviklingen og alle de store områder. Så det er vi godt tilfredse med, siger Jannich Petersen, som er udpeget som ny formand for Gribvand og Gribvand Spildevand til Netavisen Gribskov.

Efter valget krævede Venstre ellers ifølge Anders Gerner Frost fire udvalgsformandsposter, og det var en af årsagerne til, at man dengang ikke nåede til enighed. I den nye aftale får Venstre to formandsposter, samtidig med at der rokeres rundt i de udvalg, der består. sisk@kl.dk 

LÆS OGSÅ Efter borgmesters forslag: Økonomiudvalg overtager tøjlerne fra byrådet i Rebild

Hele konstitueringsaftalen kan læses her.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gribskov ændrer konstituering for 3. gang: Venstre inviteres ind Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger