Greve rider på højhus-bølgen. Eller gør de? i hvert fald varsler kommunen her den 1. april, at et 290 meter højt vartegn er på vej. Illustration: Greve Kommune.
Greve rider på højhus-bølgen. Eller gør de? i hvert fald varsler kommunen her den 1. april, at et 290 meter højt vartegn er på vej. Illustration: Greve Kommune.
01.04.2019 kl. 13.00

Faldt du også i? Kommunerne driller på livet løs

Der er gang i de kreative hjerner rundt omkring i kommunerne, for utallige aprilsnarre er i dag dukket op på Kommunernes Facebooksider og i pressemeddelelser. Lige fra Herlev, der skal være panda-partnere, til Høje Taastrup, der skifter slogan.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Lige i dag skal man være lidt varsom med, hvad man tror på. For selvom afsenderen virker troværdig, så er mange kommuner og byrådspolitikere i dagens anledning hoppet med på løjerne og har opfundet aprilsnarre.

For eksempel skriver Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, på sin Facebookside, at kommunen har indgået et samarbejde med Københavns Zoo og skal være Panda-partnere.

– Vi skrev papirerne under for mere end tre uger siden, men først i dag har jeg lov til at offentliggøre, at Herlev kommune har indgået en Panda-partnerskabsaftale med Københavns Zoo. Aftalen betyder, at vi bortforpagter det samlede jordbrugsareal på Kildegården til Zoo, der skal bruge jorden til bambusdyrkning.

I kommentarsporet har de opmærksomme borgere dog datoen i mente, hvorimod Københavns Kommunes aprilsnar er en god idé, mener mange i kommentarsporet. Københavns Kommune skriver på deres Facebookside, at de vil oprette et nyt profilplejehjem med hippietema, for dem, der var unge i 60'erne og 70'erne.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

– Det bliver et hjem, hvor datidens hippier kan genopleve ”The Summer of Love” og føle sig hjemme. Et hold antropologer og indretningsarkitekter har lagt et stort arbejde i at skabe nogle genkendelige og trygge rammer for den nye generation af ældre, hvilket blandt andet har medført store indkøb af ryatæpper, hessiantapet og maling i orange toner. Det gennemgående fokus er på fællesskab med fælleskøkken, gruppe-yoga og mulighed for partnerbytte, skriver kommunen på deres Facebookside.

Selvom mange har forstået, at der er tale om en aprilsnar, er ideen god, tilkendegiver flere i kommentarsporet under opslaget.

– Jeg er ansat på et profil plejehjem (sport) men søger da job på hippie hjemmet! For ja det kan godt være, det en 1. aprilsnar, men ideen er satme god, og jeg ville elske at arbejde sådan et sted, skriver Trine Marie Prüser til opslaget.

De fleste kommuner får positive kommentarer på deres aprilsnarre, men enkelte borgere giver udtryk for, at kommunerne ikke bør bruge tid på fjollerier på sociale medier. sisk@kl.dk 

LÆS OGSÅ Omstridt kommunal tv-station nedlægges i sin nuværende form

 

Emneord
Kommunikation

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Faldt du også i? Kommunerne driller på livet løs Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger