Foto: Norddjurs Kommune
Foto: Norddjurs Kommune
28.09.2018 kl. 11.51

Norddjurs hæver skatten: Ender blandt landets højeste skatteprocenter

Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti i Norddjurs Kommune har vedtaget næste års budget. Et truende hul bliver lukket af blandt andet en skattestigning på 1,3 procentpoint og en skolelukning.

Borgerne i Norddjurs kommer næste år til at hive markant flere penge op af lommen og lægge dem i kommunekassen. Et flertal i den jyske kommune har nemlig besluttet at hæve skatten med 1,3 procentpoint, så den ender på 26,9 procent. Det betyder, at Norddjurs Kommune ender på en delt fjerdeplads på listen over kommuner med den højeste skatteprocent.

– Vi har indgået et kompromis mellem skat og velfærd, som gør, at vi kan skabe en solid balance mellem de økonomiske muligheder og de fremtidige investeringer. Det er væsentlig at holde den økonomiske retning med opbygning af kassebeholdning, driftsbesparelser og lave investeringer. Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti har i forhandlingerne været enige om at prioritere en samlet forsvarlig løsning af den økonomiske situationen, hvor borgerne fortsat skal have adgang til det serviceniveau, som vi har mulighed for at tilbyde i den nuværende situation, siger borgmester Jan Petersen (S) om budgetaftalen.

Lukker skole

Skattestigningen er med til at lukke et hul på 115 millioner kroner i næste års budget. Desuden sænker kommunen anlægsniveauet til 27 millioner kroner, en ændret skolestruktur og rammebesparelser finder 58,8 millioner kroner i 2019, stigende til 113 millioner kroner i 2020.

Skattestigningen er en tand mindre end først bebudet, hvor politikerne talte om at hæve skatten med 1,5 procentpoint. Alligevel betyder skattestigningen, at kommunen næste år vil have en af de højeste skatteprocenter i landet. Kun Langeland med 27,8 procent og Lolland og Vesthimmerland med 27 procent har en højere skatteprocent. Fjerdepladsen kommer Norddjurs til at dele med Brønderslev, der også har en udskrivningsprocent på 26,9.

LÆS OGSÅ Kommunerne vedtager budgetter med en skattestigning

Den ny skolestruktur er et kludetæppe af små og store ændringer, hvor en række skoler lægges sammen administrativt, der bliver flyttet rundt på elever, mens en enkelt skole lukkes helt. jki@kl.dk

Emneord
Budget, Skat

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Norddjurs hæver skatten: Ender blandt landets højeste skatteprocenter Felter med * skal udfyldes
 
Af: jessn
Den 07.06.2019 kl. 20:24

Mistillidsvotum imod Norddjurs borgmester NU

svar på: Norddjurs hæver skatten: Ender blandt landets højeste skatteprocenter

Det er på tide med et mistillidsvotum imod Norddjurs borgmester og jo før jo bedre.

Det er ikke på grund af at de hæver skatten som der er nævnt her i artiklen, da det desværre er nødvendighed.

Et mistilledsvotum imod Norddjurs borgmester er på grund af at der i storgrad er mistillid til borgmesteren (og byrådet) efter de har vist at de ikke på nogen måde er i stand til at administrere kommunens økonomi.Ja, jeg er udmærket godt klar over at et mistillidsvotum normalt hører folketinget, men det var det bedst sigende begreb jeg kunne finde for det.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger