Foto: Thomas Kokholm Nielsen
Foto: Thomas Kokholm Nielsen
27.09.2018 kl. 10.57

Flertal vil købe huse til flygtninge

Et flertal af byrådsmedlemmerne i Aarhus vil med støtte fa staten købe huse til midlertidig indkvartering af flygtninge.

Et splittet byråd i Aarhus Kommune har besluttet at bruge 12 millioner kroner på at købe huse i kommunen, som kan bruges til midlertidig indkvartering af flygtninge. De 12 millioner kroner bliver suppleret af 12 millioner kroner fra staten. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Huskøbene skal afhjælpe de problemer, Aarhus har med at finde permanente boliger til de flygtninge, som kommunen modtager hvert år. Normalt bliver de tilbudt en almen bolig, men der er også mangel på boliger i den almene sektor. Kommunen har dog ansvaret for at finde boliger til de flygtninge, der kommer til kommunen, og indtil de kan finde en permanent bolig til dem, har de pligt til at anvise en midlertidig bolig. Og det vil de løse ved at opkøbe huse.

Aarhus Kommune har i øjeblikket 1.449 flygtninge og familiesammenførte, der er i den femårige integrationsperiode. Alle disse har kommunen skullet finde permanente boliger til. I resten af 2018 forventer Aarhus at modtage 26 flygtninge mere jævnfør den kvote, som kommunen er forpligtet til at modtage. Dertil kommer 20-30 familiesammenførte, som kommunen regner med ankommer til Aarhus inden årets udløb. I hele 2019 skal Aarhus modtage 49 flygtninge, og kommunen forventer, at der også kommer 40-50 familiesammenførte til byen næste år.

Husene skal købes i år for at udløse tilskuddet fra staten, og kommunen planlægger at købe huse i de områder af kommunen, der er under udvikling. jki@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommune og stat vil sammen købe boliger til flygtninge
Emneord
Flygtninge, Bolig

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flertal vil købe huse til flygtninge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger