Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.09.2018 kl. 11.30

Politiker truet på livet: Nu har han meldt det til politiet

En 21-årig lokalpolitiker fra Halsnæs har meldt trusler modtaget på Facebook til politiet.

Et bevægeligt billede af en pistol, der bliver affyret, og en besked om, at han er en taber. Det var, hvad det 21-årige kommunalbestyrelsesmedlem Frederik Germann (V) fandt i sin Facebook-indbakke en fredag aften.

Især billedet af pistolen var skræmmende, og efter at have rådført sig med kommunaldirektøren og kommunens tidligere borgmester Steen Hasselriis (V), har han valgt at melde det til politiet, skriver sn.dk.

– De ser det som en alvorlig trussel mod en politiker og efterforsker sagen. Jeg var rystet fredag aften, da jeg modtog beskeden, og det fyldte meget i weekenden. Nu er jeg mere afklaret med det, fordi politiet har taget det meget seriøst, siger Frederik Germann til sn.dk.

Truslen har ikke umiddelbart noget med hans lokalpolitiske arbejde i Halsnæs at gøre. Derfor formoder han, at det er affødt af en tv-optræden i TV2 Lorry. Han mener dog ikke, at han har sagt eller gjort noget kontroversielt i udsendelsen.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem dømt for vold mod sine børn

Hæver straf

Ifølge en undersøgelse, som Økonomi- og Indenrigsministeriet, Danske Regioner og KL stod bag tidligere i år, oplever omkring fire ud af ti lokalpolitikere at blive udsat for trusler, hærværk eller chikane.

Undersøgelsen førte til, at et bredt flertal i Folketinget blev enige om at hæve straffen for personer, der truer eller chikanerer offentligt ansatte eller politikere.

– Dette lovforslag skal både sikre en beskyttelse af politikere og offentligt ansatte. Vi skal ikke acceptere, at folkevalgte får skadet deres bil. Ej heller at de modtager truende eller chikanerende opkald, sagde Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i den forbindelse.

Lovforslaget er netop sendt i høring, og hvis det bliver vedtaget, vil straffen stige med en tredjedel. Forslaget bliver efter planen fremsat i Folketinget til november. jki@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommune politianmelder byrådsmedlem for læk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politiker truet på livet: Nu har han meldt det til politiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger