Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.09.2018 kl. 13.41

Efter dødsbrand på plejehjem: Minister kræver gennemgang af sikkerhed landet over

Boligministeren har sendt et brev til samtlige landets kommuner, hvor han opfordrer til, at brandsikkerheden bliver gennemgået på samtlige plejehjem.

Sikkerheden på alle plejehjem bør gennemgås. Det skriver boligminister Ole Birk Olesen (LA) i et brev til samtlige kommuner i landet, ifølge DR Østjylland.

Brevet kommer, efter en brand på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro i august kostede tre kvindelige beboere livet, mens to andre kom til skade.

– Branden har gjort mig opmærksom på, at ikke alle kommuner har haft det fornødne fokus på sikkerheden for de borgere, som ikke er i stand til at bringe sig selv i sikkerhed, hvis der opstår en brand, skriver Ole Birk Olesen i brevet ifølge DR Østjylland.

Efter branden kom det frem, at plejehjemmet, der er bygget i 1966 og har 53 boliger, på en række punkter ikke levede op til brandsikkerhedskravene.

LÆS OGSÅ Beredskabsdirektør fratræder

– Plejecentret lever ikke op til de brandkrav, der gælder i dag, og vi kan se, at der er en række forhold, som har betydet, at branden har udviklet sig så uheldigt, som den gjorde, sagde Ole Birk Olesen på et samråd i Folketinget tidligere på måneden.

Blandt andet var et spisekøkken indrettet i en flugtvejsgang, og der var ikke selvlukkende, røgtætte døre i gangen. Desuden var der ikke installeret automatiske sprinkleranlæg. Noget som plejehjemmet dog havde fået dispensation til at undlade at gøre, da det blev ombygget i 1997.

Men nu skal landets kommuner altså gennemgå plejehjemmene for at se, om bygningerne mindst lever op til de brandsikkerhedskrav, der var gældende, da bygningerne senest blev bygget eller ombygget. Og især skal der kigges på bygninger, hvor der er givet dispensation fra brandsikkerhedskravene.

De lokale undersøgelser skal bruges til at lave et landsdækkende overblik over brandsikkerheden på kommunernes plejehjem. jki@kl.dk 

LÆS OGSÅ Vejle henter ny beredskabschef hos Falck

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter dødsbrand på plejehjem: Minister kræver gennemgang af sikkerhed landet over Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger