Foto: Greve Kommune
Foto: Greve Kommune
25.09.2018 kl. 10.46

Fyringer på vej: Stramt budget kræver besparelser på administrativt personale

Der kommer til at ske en markant reducering blandt det administrative personale i Greve Kommune. Det står klart, efter byrådspartier har landet budgetaftale.

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i Greve Kommune præsenterer et ”nøjsomt, men ansvarligt” budget, der vil koste stillinger på rådhuset.

– Greve Kommunes økonomi er under pres. Regeringens rammer for økonomien er snævre, og samtidig har Greve Kommune en række store udfordringer, som fylder i økonomien, lyder det i aftaleteksten.

Det er blandt andet et stigende antal ældre, efterslæb på vedligehold og et loft over serviceudgifterne, som presser Greves økonomi, hedder det i budgetforliget, som 12 af byrådets 21 medlemmer står bag.

Forligspartierne ændrer ikke på åbningstider, skolestruktur eller indfører flere lukkedage på børne- og ungeområdet, men det økonomiske pres kommer til at betyde, at Greve skal sige farvel til et stort antal medarbejdere – eller foretage en ”markant” reduktion, som det hedder i aftalen.

LÆS OGSÅ Økonomiaftale på plads: Kommunerne får løft på 1,5 milliarder til service og 21,6 til anlæg

– Dette gør vi med stor beklagelse, men det er et nødvendigt skridt, hvis kommunen skal sikre en bæredygtig økonomi og råderum til at investere i kernevelfærden, lyder det.

Sparer millioner på administration og ledelse

Det er endnu ikke afgjort, hvor mange ansatte der skal fyres, eller hvornår planen bliver lagt frem. I budgetaftalen fremgår det, at kommunen sparer 15 millioner kroner i 2019 på en ”reduktion i administration og ledelse”, og at besparelsen i de tre følgende år beløber sig til knap 30 millioner kroner årligt.

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), peger på, at det er gammel gæld, der presser økonomien.

– Budgettet sætter tæring efter næring. Greve Kommune har gammel gæld fra tidligere tiders oppumpede budgetter, men den praksis vil vi ikke fortsætte. Derfor bruger vi kun de penge, kommunen har, og vi kan ikke tilbyde en gaveregn af nye institutioner og tiltag, siger hun.

LÆS OGSÅ KL-formand: Stadig vanskelige forhandlinger forude

Ud over den kommende fyringsrunde, rammer besparelserne blandt andet i kraft af øget brugerbetaling.

Det drejer sig om brugerbetaling for klub og SFO, som stiger med fem procent, ligesom forældre til vuggestuebørn nu skal betale den fulde pris for deres børns frokost. Det vil spare kommunen for omkring 4,5 millioner kroner i 2019. Dertil skærer kommunen knap ti procent i tilskuddet til kulturhuset Portalen og Greve Museum, der hidtil har kostet kommunen 20 millioner kroner årligt tilsammen.

Hele budgetforliget kan læses herjki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fyringer på vej: Stramt budget kræver besparelser på administrativt personale Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger