Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.09.2018 kl. 11.01

Sat på sidelinjen: Nyt flertal laver budget uden om borgmesteren

Det nye flertal i Glostrup Kommune har indgået en budgetaftale. Borgmesterpartiet Venstre og Dansk Folkeparti står uden for aftalen.

Samarbejdsgruppen, der siden forsommeren har haft flertal i Glostrup Kommune, sætter borgmesterpartiet på sidelinjen og indgår budgetaftale.

11 af byrådets 19 medlemmer står bag budgetaftalen, der med flertallets egne ord ”har taget udgangspunkt i at gøre det bedste for Glostrup.”

De fem partier, Socialdemokratiet, Konservative, SF, Bylisten og Enhedslisten, kalder sig Samarbejdsgruppen og har haft flertal uden om borgmesteren, siden Venstre ekskluderede Lars Thomsen. Han stiftede siden Bylisten og sluttede sig til partierne fra den røde fløj, som også fik selskab af De Konservatives ene mandat. Dermed tippede balancen i Glostrup Kommunalbestyrelse væk fra borgmester John Engelhardts Venstre og Dansk Folkeparti.

Den nye gruppe har siden magtskiftet brugt deres flertal til blandt andet at ændre udvalgsstrukturen i kommunen og dermed også foretage nyvalg til udvalgene. Det betød, at Venstre og Dansk Folkeparti mistede deres udvalgsformandsposter, mens det nye flertal satte sig på posterne.

LÆS OGSÅ København fordeler 150 millioner kroner til hastende opgaver

Budgetaftalen for 2019 har fokus på udvikling af kommunen og sætter blandt andet penge af til at fjerne graffiti, mindske støjgener fra trafikken og til by-inventar som bænke og skraldespande. Desuden vil flertallet samle en række poster på anlægsbudgettet og lægge dem i en pulje, som Miljø-, Teknik- og Ejendomsudvalget løbende skal tage stilling til fordelingen af.

Der bliver desuden skåret 1,3 millioner kroner årligt af administrationsbudgettet på rådhuset. Pengene skal i stedet bruges på medarbejdere tættere på borgerne.

Hele budgetaftalen kan findes på Glostrup Kommunes hjemmesidejki@kl.dk 

Emneord
Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sat på sidelinjen: Nyt flertal laver budget uden om borgmesteren Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger