Foto: Kenneth Jensen / Frederikssund Kommune
Foto: Kenneth Jensen / Frederikssund Kommune
24.09.2018 kl. 10.46

Ansættelsesforsinkelse skal spare 60 millioner

Frederikssund Kommune vil fortsætte praksissen med at vente tre måneder med at besætte ledige stillinger. Ansættelsespausen skal spare kommunen for 60 millioner kroner frem til 2020. Fagforeninger advarer mod spareforslaget.

Når en kommunalt ansat opsiger sin stilling i Frederikssund, skal der gå mindst tre måneder, før stillingen bliver genbesat. Den praksis har Frederikssund Kommune fulgt siden maj i år, og i årets budgetforhandlinger er der lagt op til, at ordningen bliver gjort permanent frem til 2020.

Ordningen skal spare kommunen 60 millioner kroner i perioden, men den møder massiv kritik fra fagforeningernes repræsentanter i kommunen, skriver P4 København.

– Det vil klart give serviceforringelser og et øget pres på arbejdsmiljøet for medarbejderne og kan få konsekvenser som for eksempel øget sygefravær, siger Rikke Beier, næstformand i Hovedudvalget, der står for samarbejdet mellem medarbejderne og kommunen, til DR P4 København.

Sidste år røg Frederikssund Kommune ud i økonomiske problemer, da et stort udviklingsprojekt faldt til jorden. Det efterlod et akut hul på 100 millioner kroner i budgettet. Dengang besluttede politikerne, at ansættelsespausen skulle være midlertidig for at undgå at svække servicen i kommunen.

LÆS OGSÅ Virksomhederne tilfredse med jobcentrene under coronakrisen

Frederikssunds budgetforhandlinger er undervejs, og budgettet bliver efter planen vedtaget den 10. oktober. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ansættelsesforsinkelse skal spare 60 millioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger