Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.09.2018 kl. 08.27

Minister: Aarhus-borgmester begik ulovligheder

Jacob Bundsgaard (S) beskyldes for ulovligt at have lagt pres på Christiansborg gennem Aarhus Kommunes budget for 2018.
tekst Rudi Holm

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) beskylder Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) for ulovligheder i forbindelse med kommunens budgetlægning i fjor.

– Vi har jo hørt, at Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard sige klart og tydeligt, at kommunen sidste år regnede en gevinst på udligning ind i sit budget for at lægge pres på forhandlingerne, der skulle være på Christiansborg. Dermed står det også klart, at det, kommunen gjorde sidste år, var ulovligt, siger ministeren i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

Sagen handler om, at byrådet i Aarhus vedtog et budget for 2018, der baserede sig på en forventning om, at kommunen ville vinde ved en ventet udligningsreform. Den udeblev, da det kiksede for ministeren at få et forlig i stand på Christiansborg. Kommunen budgetterede med en merindtægt på 200 millioner kroner ved forventningen om afskaffelse af det såkaldte beskæftigelsestilskud.

Jacob Bundsgaard sagde dengang til en radiostation, at man med budgetlægningen ønskede at lægge maksimalt pres på Christiansborg.

LÆS OGSÅ Nedrykning fra Superliga koster kommune millionbeløb

Men det er ifølge Simon Emil Ammitzbøll-Bille i strid med grundreglen om, at et kommunalt budget skal være baseret på realistiske og saglige forudsætninger.

Han har sendt et brev til byrådet i Aarhus, hvor han gør rede for sin opfattelse af sagen. Ankestyrelsen har også fået brevet. Det er dog tilsynets egen afgørelse at vurdere, om den ønsker at gå ind i sagen.

Et flertal af partierne i Aarhus bestående af Socialdemokratiet, Venstre, SF, Radikale, Alternativet og Konservative nåede i øvrigt i aftes til enighed om budgettet for 2019. ruh@kl.dk 

Emneord
Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister: Aarhus-borgmester begik ulovligheder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger